Scandalul Volkswagen: Compania recheama peste 10 milioane de masini

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 14:05
4235 citiri
Scandalul Volkswagen: Compania recheama peste 10 milioane de masini
Foto: Ziare.com

Volkswagen va rechema pana la 11 milioane de vehicule diesel implicate in scandalul emisiilor, pentru a se asigura ca motoarele acestora respecta standardele referitoare la nivelul noxelor, a declarat marti noul director general al grupului german, Matthias Mueller.

El a spus ca grupul a conceput un plan "cuprinzator" de reechipare a automobilelor, care va fi prezentat autoritatilor de reglementare, transmite Bloomberg.

VW va cere clientilor, in urmatoarele cateva zile, sa vina la reprezentantele grupului pentru reechiparea automobilelor diesel dotate cu softul care a generat scandalul.

Scandalul Volkswagen: Compania anunta in cateva zile ce va face cu milioanele de masini cu soft mincinos

De asemenea, autoritatile vor fi informate in octombrie in privinta remediilor tehnice, a afirmat Matthias Mueller intr-o intalnire cu usile inchise la care au participat circa 1.000 de directori din cadrul grupului, care a avut loc luni seara la sediul central al VW din Wolfsburg.

Compania este supusa unei presiuni imense de a rezolva cea mai grava criza din istoria de 78 de ani a producatorului auto.

Autoritatea germana de reglementare a sectorului auto, KBA, a impus VW ca pana pe 7 octombrie sa prezinte un plan de a aduce nivelul noxelor la nivelul permis de lege.

SUA obliga Volkswagen sa recheme 500.000 de masini diesel

Scandalul Volkswagen: Sunt vizate 11 milioane de masini diesel, vandute in toata lumea

Volkswagen a anuntat saptamana trecuta ca circa 11 milioane de automobile ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante.

Scandalul a izbucnit dupa ce Agentia americana pentru Protectia Mediului (EPA) a acuzat VW ca a instalat sisteme electronice speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA in materie de emisii, expunand cetateni americani la gaze poluante.

Scandalul Volkswagen ia amploare: Milioane de teste, falsificate in Germania

Potrivit autoritatilor americane, 482.000 de autoturisme cu motoare diesel au incalcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon: modelul de Volkswagen Jetta din perioada 2009-2014, modelele Beetle si Golf, precum si modelul Volkswagen Passat din 2014-2015 si modelul Audi A3. Grupul Volkswagen a recunoscut instalarea dispozitivului electronic care induce in eroare sistemele de masurare a noxelor.

Saptamana trecuta, Guvernul de la Berlin a cerut constructorilor de automobile informatii tehnice suplimentare pentru a se putea verifica daca in Germania sau in Europa exista probleme privind respectarea normelor de poluare, in contextul scandalului in care este implicat grupul auto Volkswagen in Statele Unite. Oficiali din Germania si Franta au cerut la randul lor ca investigatiile referitoare la manipularea de catre Volkswagen a testelor pentru emisiile poluante ale vehiculelor diesel sa fie extinse la nivelul intregii industrii auto.

Audi si Skoda, prinse in scandalul falsificarii testelor

Volkswagen intentioneaza sa aloce 6,5 miliarde de euro in trimestrul trei pentru acoperirea costurilor remedierii neregulilor legate de emisiile poluante ale motoarelor diesel instalate pe 11 milioane de vehicule la nivel mondial, in conditiile in care scandalul declansat in SUA se extinde.

Intre timp, scandalul se extinde si la alte marci ale grupului VW. Aproximativ 1,2 milioane de vehicule Skoda echipate cu motoare pe motorina, din intreaga lume, au dispozitive de manipulare a emisiilor, a anuntat luni divizia ceha a grupului Volkswagen.

Audi a anuntat tot luni ca 2,1 milioane de automobile ale marcii, din intreaga lume, sunt echipate cu softul care a permis grupului german sa triseze in timpul testelor de emisii poluante din Statele Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Volkswagen recheama masini, #Volkswagen rechemare masini , #scandal