Scandalul Volkswagen: Compania renunta la un model de masina, din cauza pierderilor

Joi, 17 Decembrie 2015, ora 11:09
4292 citiri
Scandalul Volkswagen: Compania renunta la un model de masina, din cauza pierderilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Volkswagen va suspenda din martie 2016 productia modelului de lux Phaeton - cel mai exclusivist din gama grupului german si al carui pret se ridica la 89.650 de euro (98.100 de dolari), pe fondul reducerii costurilor in urma scandalului emisiilor.

Modelul Phaeton este produs la Dresda (Saxonia) - cea mai mica fabrica a Volkswagen - si a fost "proiectul de suflet" al fostului presedinte Ferdinand Piech, transmit Bloomberg si Reuters.

Dezvoltarea proiectului a costat peste un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari), iar anul trecut au fost produse doar 4.000 de unitati. Modelul Phaeton trebuia sa concureze cu Mercedes-Benz S-Class si BMW 7-Series, dar nu a reusit niciodata sa indeplineasca tintele de vanzari de cand a fost lansat, in 2002.

Noi probleme pentru Volkswagen: Ar putea ramane fara banii pentru fabrica din Polonia

"Productia din Dresda va fi suspendata in timpul fazei de restructurare", a afirmat Jens Rothe, seful Consiliului angajatilor Volkswagen din landul Saxonia.

Uzina din Dresa va fi modernizata timp de un an si aici va fi produs modelul electric Phaeton, probabil din 2019. Majoritatea angajatilor din Dresda vor fi mutati la fabrica din Volkswagen din Zwickau, aflata la aproximativ 120 de km departare de Dresda.

Joi, reprezentantii sindicatelor Volkswagen au anuntat ca firma germana va renunta anul viitor la 600 de angajati cu contract temporar de munca de la fabrica din Zwickau. Unitatea din Zwickau este a cincea mare fabrica a Volkswagen din Germania, unde cei 8.800 de angajati asambleaza modelele Golf si Passat.

Vanzarile Volkswagen raman in scadere la nivel mondial, dupa scandalul softului mincinos

Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit in 18 septembrie, iar Volkswagen a pierdut peste 20 de miliarde de euro din capitalizarea bursiera.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, inclusiv in Germania, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Scandalul Volkswagen: Ce masuri va lua Germania in legatura cu masinile noi

Rechemarea tuturor celor 11 milioane de vehicule va fi printre cele mai mari din istorie, similara cu cea efectuata de Toyota in perioada 2009-2010, cand a rechemat peste zece milioane de vehicule din cauza unor probleme la acceleratie.

Portofoliul companiei germane este format din 12 marci, printre care automobilele Volkswagen, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#Volkswagen renunta Phaeton, #Volkswagen Phaeton , #scandal