Scandalul Volkswagen: Decizia dura luata de grupul auto

Miercuri, 30 Septembrie 2015, ora 23:17
7016 citiri
Scandalul Volkswagen: Decizia dura luata de grupul auto
Foto: Facebook/Volkswagen USA

Divizia de servicii financiare a Volkswagen (VW) va ingheta angajarile pana la sfarsitul anului, dar contractele actuale de munca nu sunt afectate, a anuntat, miercuri, purtatorul de cuvant Stefan Voges.

Problemele cu care se confrunta VW au sporit temerile ca reputatia industriei constructiilor de masini din Germania va fi afectata, desi ministrul de Finante, Wolfgang Schaeuble, a respins ideea ca acest scandal ar putea fi o amenintare existentiala pentru economia Germaniei, transmit agentiile DPA si AP.

Germania da asigurari: Economia poate face fata crizei Volkswagen

"Vom iesi din criza mai puternici. Invatam din crize", a declarat Schaeuble.

Tot miercuri, Volkswagen a confirmat informatiile aparute in publicatia Wolfsburger Allgemeine Zeitung, conform carora compania a renuntat la un schimb pe saptamana.

Stella Pechmann, purtator de cuvant al fabricii de motoare a Volkswagen din Salzgitter (centrul Germaniei), a anuntat ca "schimbul special" a fost redus ca masura de precautie, din cauza situatiei actuale. Schimbul fusese adaugat datorita cererii ridicate.

Anuntul oficial al Volkswagen: Ce se intampla cu masinile diesel afectate, inclusiv cele din Romania (Video)

Comitetul executiv al boardului de supervizare al VW se intalneste miercuri seara la sediul central din Wolfsburg pentru a evalua rezultatele initiale ale anchetei interne asupra celui mai mare scandal din istoria de 78 de ani a companiei germane.

Un reprezentant al firmei de avocatura Jones Day din SUA, care ar urma sa conduca investigatia externa, va participa la sedinta de miercuri, sustin surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Investitorii apreciaza ca o investigatie externa ar fi extrem de importanta pentru restabilirea increderii in companie.

Noul director de la Volkswagen are un plan global pentru motoarele diesel

Grupul auto german Volkswagen este implicat intr-un scandal de amploare, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, una dintre cele 12 marci care apartin Volkswagen.

Citeste toate stirile despre scandalul Volkswagen

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#scandal Volkswagen angajari, #angajati scandal Volkswagen , #scandal