Scandalul Volkswagen: Grupul auto ar putea avea mari probleme daca a realizat mai multe softuri

Luni, 19 Octombrie 2015, ora 11:22
2794 citiri
Scandalul Volkswagen: Grupul auto ar putea avea mari probleme daca a realizat mai multe softuri
Foto: Arhiva Ziare.com

Volkswagen a realizat cateva versiuni ale softului care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, au declarat surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, ceea ce sugereaza o actiune premeditata, cunoscuta de multi sefi ai grupului german.

Pana acum, VW a sustinut ca un mic grup de directori a supervizat instalarea softului care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, aminteste Reuters.

Publicatia germana Der Spiegel sustine ca investigatiile au dezvaluit ca sunt implicati in scandal in jur de 30 de directori.

Scandalul Volkswagen: Compania anunta ca exista inca un software care falsifica testele (Video)

VW ar fi realizat timp de sapte ani aceste dispozitive ilegale pentru patru tipuri de motoare diesel, iar un director al companiei stia de aceste dispozitive, sustin sursele.

Purtatorii de cuvant ai VW din Europa si SUA au refuzat sa comenteze informatia, citand investigatiile in derulare derulate de companie si autoritatile de reglementare in ambele regiuni.

Intrebat de numarul persoanelor care ar fi stiut de softul ilegal, un reprezentant al VW de la sediul central din Wolfsburg, Germania, a declarat: "Lucram intens pentru a afla cine stia, cand si ce, dar este inca prea devreme pentru a da declaratii".

Unii experti sustin ca utilizarea mai multor versiuni ale softului indica posibilitatea implicarii unui numar ridicat de angajati.

Numarul persoanelor implicate in scandalul emisiilor este un indiciu cheie pentru anchetatori, deoarece ar putea afecta marimea potentialelor amenzi si modificarea structurii de conducere a VW, a declarat analistul Arndt Ellinghorst, de la Evercore ISI.

Scandalul Volkswagen: Fostul sef al grupului auto, inlaturat din toate functiile - cu cati bani pleaca

Grupul auto german Volkswagen este implicat intr-un scandal de amploare, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#Volkswagen software trisat teste, #Volkswagen soft teste, #Volkswagen teste software , #scandal