Scandalul Volkswagen O voce puternica din interior acuza: Unii angajati au actionat criminal!

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 30 Septembrie 2015, ora 09:03
8277 citiri
Scandalul Volkswagen O voce puternica din interior acuza: Unii angajati au actionat criminal!
Foto: Arhiva Ziare.com

Olaf Lies, membru al comitetului executiv al grupului Volkswagen si ministru al Economiei in Saxonia Inferioara, a declarat ca unii angajati ai companiei auto au actionat criminal in ceea ce priveste inselarea testelor de emisii poluante.

Cei care au permis ca aceasta inselaciune sa aiba loc sau care au instalat software-ul ce a permis unor modele de masini sa dea rezultate false la testele de emisii poluante trebuie sa raspunda personal pentru aceste fapte, crede Olaf Lies, citat de BBC.

Scandalul Volkswagen: Un oficial german recunoaste adevarul crunt

Lies a mai spus ca organismul din care face parte a aflat de aceasta problema la ultima intalnire. Aproximativ 11 milioane de masini cu motoare diesel sunt afectate de aceasta problema.

Anuntul oficial al Volkswagen: Ce se intampla cu masinile diesel afectate, inclusiv cele din Romania

"Oamenii care au permis sa se intample asta sau care au luat decizia de a instala programul au actionat criminal. Trebuie sa raspunda personal", a sustinut Olaf Lies.

Problema neasteptata pentru Volkswagen dupa scandalul motoarelor diesel

"Noi am descoperit problema in ultima sedinta a comitetului, cu scurt timp inainte sa afle presa. Vreau sa fiu deschis. Deci trebuie sa aflam de ce comitetul nu a fost informat mai devreme cu privire la probleme, avand in vedere ca problemele se cunosteau de peste un an in SUA", a continuat acesta.

Scandalul Volkswagen: Compania recheama peste 10 milioane de masini

Compania nu are idee care va fi costul total al rezolvarii problemei de la motoarele masinilor precum si costurile legale: "S-a produs o uriasa paguba deoarece milioane de oameni si-au pierdut increderea in VW. Cu siguranta multi ne vor da in judceata cerand plata daunelor. Trebuie sa rechemam multe masini si trebuie sa facem asta repede".

Lies a mai adaugat ca grupul este puternic, va reconstrui increderea pierduta si si-a cerut scuze pentru probleme: "Imi e rusine ca oamenii din America ce au cumparat masini cu deplina incredere sunt atat de dezamagiti".

Grupul auto german Volkswagen este implicat intr-un scandal de amploare, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Mueller, directorul Porsche, una dintre cele 12 marci care apartin grupului Volkswagen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#Volkswagen scandal masini, #Volkswagen responsabilitate probleme masini , #scandal