Scandalul Volkswagen: Obligatia impusa de Germania

Joi, 15 Octombrie 2015, ora 12:32
3598 citiri
Scandalul Volkswagen: Obligatia impusa de Germania
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatea Federala din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a cerut grupului auto Volkswagen sa recheme obligatoriu la service 2,4 milioane vehicule cu motoare diesel echipate cu un software care falsifica rezultatele testelor de emisii poluante.

Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, face obiectul unor investigatii in mai multe tari, inclusiv in Germania, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, transmite Reuters.

"Am decis sa dispunem organizarea unei rechemari la service", a declarat un purtator de cuvant al KBA, confirmand un articol publicat in cotidianul Bild.

Scandalul Volkswagen: Compania anunta ca exista inca un software care falsifica testele (Video)

Potrivit publicatiei mentionate, Volkswagen a facut o propunere conform careia proprietarii vehiculelor diesel echipate cu softul care falsifica rezultatele testelor ar fi putut sa-si aduca vehiculele la service pentru corectarea defectiunii, daca doresc, insa KBA a respins aceasta solutie bazata pe ideea de voluntariat.

Volkswagen a pus deoparte 6,5 miliarde de euro pentru a face fata costurilor acestui scandal, insa potrivit potrivit bancii elvetiene Credit Suisse costurile ar putea sa se ridice undeva intre 23 si 78 de miliarde de euro.

In cel mai optimist scenariu al Credit Suisse, producatorul german ar urma sa plateasca aproximativ 300 de euro pentru fiecare vehicul in timp ce in cel mai pesimist scenariu costul mediu ar urma sa fie de aproximativ 2.000 de euro.

Scandalul Volkswagen: Zeci de directori ai grupului, implicati in manipularea testelor de poluare - Spiegel

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Volkswagen rechemare service masini, #Volkswagen masini probleme , #scandal