Scandalul Volkswagen: Prima reactie a diviziei din Romania

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 17:06
5546 citiri
Scandalul Volkswagen: Prima reactie a diviziei din Romania
Foto: Facebook/Volkswagen Romania

La cateva zile de la izbucnirea scandalului privind inselatoria realizata de Volkswagen SUA, divizia grupului din Romania a reactionat, miercuri, printr-un comunicat de presa.

"Probabil ca ati luat la cunostinta din materialele actuale din media ca Volkswagen lucreaza intens la clarificarea neregularitatilor cu privire la un soft utilizat pentru motoarele diesel. (...)

Increderea clientilor nostri si a publicului este si va ramane de importanta esentiala pentru noi! Regretam sincer si profund ca v-am tradat increderea si ne ocupam cat mai rapid posibil de toate aspectele care va afecteaza", au transmis reprezentantii VW Romania, intr-un comunicat.

Acestia sustin ca toate autovehiculele in cauza sunt absolut sigure si functionale pe sosea, problema avand legatura exclusiv la substantele poluante emise.

Compania a promis ca "va inlatura acest neajuns" si ca isi asuma intreaga raspundere, precum si eventualele costuri.

"Dar acest proces necesita timp - timp pentru analizarea circumstantelor si timp pentru initierea masurilor tehnice", au atras atentia reprezentantii VW Romania.

Masinile vandute respecta legile UE

Autovehiculele noi cu motoare diesel Euro 6, oferite in prezent de catre Grupul Volkswagen in Uniunea Europeana, indeplinesc cerintele legii, precum si standardele de mediu, a dat asigurari compania.

"Softul in cauza nu afecteaza manevrabilitatea, consumul sau emisiile. Exclusiv la autovehiculele cu motor din seria EA 189 au fost constatate diferente remarcabile intre valorile la bancul de teste si cele din utilizarea efectiva pe sosea. Volkswagen lucreaza in forta la inlaturarea acestor devieri prin masuri tehnice", au explicat reprezentantii VW Romania.

Acestia si-au rugat clientii sa aiba rabdare si sa inteleaga ca momentan nu pot oferi informatii detaliate despre modelele care sunt afectate de scandal. "Va vom oferi informatii aditionale imediat ce aceasta este posibil", se mai arata in comunicat.

"Noi, cei de la Volkswagen, vom face tot posibilul pentru a recastiga pe deplin increderea pe care atat de multi oameni ne-au acordat-o si vom face tot ceea ce este necesar pentru a inlatura daunele", au incheiat reprezentantii din Romania ai grupului auto.

VW e un jucator important in tara noastra

In Romania, Volkswagen este al doilea jucator in industria auto, cu vanzari de 6.200 de masini noi, in primele 8 luni din 2015, fiind depasit doar de Dacia.

De asemenea, mai mult de jumatate dintre masinile vandute - 3.862 - sunt diesel, arata datele APIA.

Au intrat masini VW din SUA in Romania?

Reprezentantii Registrului Auto Roman (RAR) ne linistesc. Ei au anuntat ca verifica toate masinile provenite de pe pietele externe, precizand ca in Romania nu a intrat niciun autovehicul din SUA marca Volkswagen, produs in perioada 2008 - 2015.

Scandalul Volkswagen: Exista modele intrate in Romania din SUA?

Nici analistul Romulus Oprica, Ph.D. Senior Researcher & Managing Partner la firma de analiza si cercetare de piata BrandBerry, nu considera ca ramura din Romania a companiei va fi afectata, dupa cum ne-a explicat intr-un interviu acordat Ziare.com.

Scandalul Volkswagen: Vor disparea masinile diesel? Ce se va intampla in Romania? Interviu

Care sunt acuzatiile?

Grupul auto german Volkswagen a recunoscut ca a apelat la o inselatorie in timpul testelor oficiale din SUA legate de cantitatea de substante poluante emise de cateva modele diesel lansate in ultimii ani.

Agentia americana pentru Protectia Mediului din SUA (EPA) a descoperit ca nivelul de noxe era, in realitate, de pana la 40 de ori mai mare decat cel inregistrat la verificarile oficiale.

Scandalul Volkswagen: Sunt vizate 11 milioane de masini diesel, vandute in toata lumea

Conducerea grupului auto a recunoscut inselatoria. Seful grupului auto, Martin Winterkorn, si-a cerut scuze si a transmis ca "manipularea datelor nu mai trebuie sa se intample niciodata la VW".

Scandalul Volkswagen din SUA are consecinte in toata lumea: Controale extinse in Europa si Asia. Nicio companie nu scapa

Miercuri are loc o sedinta a board-ului VW. Intre timp, americanii pregatesc tot mai multe procese impotriva companiei.

Scandalul Volkswagen: Americanii dau in judecata compania - Se inmultesc procesele colective

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#scandal Volkswagen reactie Romania, #Romania scandal Volkswagen , #scandal
Comentarii