Scandalul Volkswagen se extinde si la motoarele pe benzina. 98.000 de automobile afectate

Miercuri, 04 Noiembrie 2015, ora 19:17
4832 citiri
Scandalul Volkswagen se extinde si la motoarele pe benzina. 98.000 de automobile afectate
Foto: Ziare.com

Printre cele 800.000 de vehicule Volkswagen care depasesc nivelul emisiilor de CO2, aproximativ 98.000 au un motor pe benzina, a declarat miercuri ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt.

Grupul Volkswagen a recunoscut marti ca a subestimat consumul de combustibil si nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de masini, marcile VW, Seat, Skoda si Audi, vandute in Europa, transmite AFP.

Volkswagen, in fata unei decizii radicale: Va vinde?

De asemenea, Volkswagen a recunoscut marti ca a gasit pentru prima data indicii privind modificarea nivelului emisiilor si la vehiculele echipate cu motoare pe benzina, extinzand un scandal care pana acum se concentra pe motoarele diesel.

"Printre vehiculele afectate, 98.000 sunt echipate cu motoare pe benzina", a spus Alexander Dobrindt in cursul unei sesiuni de intrebari in Bundestag consacrata scandalului Volkswagen.

Dobrindt a calificat drept "inacceptabile" noile dezvaluiri facute de Volkswagen si a explicat ca grupul auto va trebui sa-si asume responsabilitatile care ii revin, ceea ce inseamna ca ar putea fi obligat sa ramburseze statul pentru veniturile fiscale pierdute in urma minciunilor sale. In Germania, cu cat un autovehicul polueaza mai putin cu atat proprietarul plateste o vinieta mai mica.

Noi probleme la Volkswagen: 800.000 de masini din Europa sunt afectate, costuri de 2 miliarde de euro

Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, face deja obiectul unor investigatii in mai multe tari, inclusiv in Germania, dupa ce in luna septembrie a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#scandalul Volkswagen, #probleme masini benzina Volkswagen , #scandal