Scandalul Volkswagen se extinde tot mai mult: Alte 43.000 de masini sunt implicate

Luni, 16 Noiembrie 2015, ora 09:45
3084 citiri
Scandalul Volkswagen se extinde tot mai mult: Alte 43.000 de masini sunt implicate
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproximativ 43.000 de masini noi inregistreaza un nivel neverosimil al dioxidului de carbon, a anuntat grupul german Volkswagen (VW), care continua discutiile cu autoritatile de reglementare privind scandalul emisiilor.

Saptamana trecuta, Volkswagen a recunoscut ca a subestimat consumul de combustibil si nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de masini, marcile VW, Seat, Skoda si Audi, vandute in Europa, aminteste Bloomberg.

De asemenea, grupul german a admis ca a gasit pentru prima data indicii privind modificarea nivelului emisiilor si la vehiculele echipate cu motoare pe benzina, extinzand un scandal care pana acum se concentra pe motoarele diesel.

Luni, VW va prezenta autoritatilor germane modul in care va fi reparat motorul diesel de 1,6 litri echipat cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare, au declarat surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Volkswagen, in marsarier - Cu cat au scazut vanzarile

Costul scandalului emisiilor va ajunge probabil la aproximativ 25 miliarde de euro (26,8 miliarde de dolari) pana in 2017, au estimat analistii de la Barclays Plc.

"Vom depasi aceasta criza si Volkswagen va deveni si mai puternic. Concedierile vor avea loc numai in cazul declinului vanzarilor. In acest moment, nu se intrevede o scadere accentuata", a afirmat Bernd Osterloh, seful consiliului angajatilor companiei germane, intr-un interviu acordat publicatiei germane Sueddeutsche Zeitung.

Dezvaluiri in scandalul Volkswagen: Comisia Europeana stia de ani buni de softul mincinos

Tot luni, conducerea Volkswagen ar urma sa se intalneasca cu bancile pentru a negocia obtinerea unui credit punte pe termen scurt, de 20 miliarde de euro, sustin sursele. Fondurile suplimentare sunt necesare pentru a asigura agentiile de evaluare financiara ca producatorul auto are suficiente lichiditati pentru a face fata crizei.

Aproximativ o treime din cele 600.000 de locuri de munca ale VW sunt in Germania. Masinile au reprezentat anul trecut aproape 20% din exporturile Germaniei, in valoare de aproape 1.500 miliarde de dolari.

Scandalul Volkswagen: Fostul sef demisioneaza si din conducerea Audi

Luna trecuta, conducerea grupului german a anuntat ca va reduce cheltuielile cu investitiile la VW, principala marca de automobile, cu un miliard de euro pe an, si de asemenea va trece la o noua tehnologie diesel pentru Europa si America de Nord.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, inclusiv in Germania, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Scandalul Volkswagen: Angajatii pot recunoaste neregulile fara sa fie pedepsiti

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#Volkswagen scandal poluare CO2, #Volkswagen scandal CO2, #Volkswagen scandal emisii CO2, #Volkswagen scandal emisii , #scandal
Comentarii