Scandalul Volkswagen: Dezvaluirea facuta de Skoda

Luni, 28 Septembrie 2015, ora 17:22
9392 citiri
Scandalul Volkswagen: Dezvaluirea facuta de Skoda
Foto: Arhiva Ziare.com

O noua lovitura in scandalul Volkswagen: Skoda, una din diviziile grupului auto german, a anuntat ca a vandut 1,2 milioane de masini dotate cu software-ul folosit pentru a trisa la testele oficiale de poluare.

Aceste automobile au fost comercializate in toata lumea, informeaza Today Online, care citeaza Reuters.

Informatia a aparut in aceeasi zi in care Audi, o alta divizie a Volkswagen, a facut un anunt similar.

In acest caz, un purtator de cuvant a aratat ca e vorba de 2,1 milioane de masini ale acestei marci, din care aproximativ 1,42 de milioane se gasesc in Vestul Europei, 577.000 in Germania si aproape 13.000 in SUA.

Scandalul Volkswagen: Audi recunoaste ca a vandut milioane de masini cu software-ul mincinos

Saptamana trecuta, ONG-ul european T&E (Transport & Environment) a realizat in ultimii ani mai multe teste, inclusiv de emisii poluante, cu autoturisme foarte cunoscute, iar rezultatele arata ca mai toti producatorii auto apeleaza la mai multe tertipuri pentru a manipula atat testele de emisii, cat si pe cele de consum, rezultatele reale fiind mult diferite de cele oficiale, realizate in conditii de laborator.

Dezvaluiri incendiare dupa scandalul Volkswagen: Audi, BMW, Opel si Citroen au masini cu probleme

Scandalul Volkswagen va pune frana economiei Germaniei?

Acuzatii de frauda

Procurorii din Germania au deschis o ancheta penala cu privire la fostul director executiv al companiei producatoare auto Volkswagen.

Ancheta se concentreaza pe acuzatiile de frauda, dupa ce o agentie americana de mediu a dezvaluit ca VW si-a echipat masinile cu un software care inseala testele de emisii poluante.

Scandalul Volkswagen: Fostul director executiv, cercetat penal pentru frauda

Procurorii din Braunschweig incearca sa stabileasca cine este responsabil de inselaciune, dupa ce au primit mai multe plangeri in acest sens, chiar si de la compania Volkswagen.

Martin Winterkorn a demisionat saptamana trecuta din functia de CEO Volkswagen si a fost inlocuit de seful de la Porsche, Matthias Mueller.

Scandalul Volkswagen: Germania a impus grupului auto un termen limita

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#scandal Volkswagen masini Skoda, #Skoda scandal Volkswagen , #scandal