Scandalul Volkswagen: Un oficial german recunoaste adevarul crunt

Luni, 28 Septembrie 2015, ora 16:52
4511 citiri
Scandalul Volkswagen: Un oficial german recunoaste adevarul crunt
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul de la Berlin recunoaste ca scandalul Volkswagen ar putea dauna economiei Germaniei.

Adjunctul ministrului de Finante, Jens Spahn, a vorbit, luni, intr-o conferinta de presa.

"Industria auto este cruciala pentru economia germana. Scandalul VW poate avea un impact major asupra intregii economii. Iar asta ar trebui sa ne ingrijoreze putin", a mentionat oficialul de la Berlin, citat de Reuters, transmite The Guardian.

Inca de saptamana trecuta, economistii au inceput sa isi exprime ingrijorarea despre acest lucru.

Carsten Brzeski, economist sef la ING Germania, a apreciat ca actuala criza a refugiatilor si "socul Volkswagen" reprezinta riscuri grave la adresa economiei germane.

Este neclar care va fi impactul crizei VW dar economia va fi afectata, tinand cont de marimea companiei. VW este "unul dintre cei mai importanti campioni globali ai Germaniei si un motor de crestere semnificativ al economiei", sustinea Brzeski.

Si Jennifer McKeown de la Capital Economics a apreciat ca scandalul Volkswagen reprezinta un nou risc la adresa activitatii economice din Germania, alaturi de incetinirea din China.

Scandalul Volkswagen va pune frana economiei Germaniei?

Acuzatii de frauda

Procurorii din Germania au deschis o ancheta penala cu privire la fostul director executiv al companiei producatoare auto Volkswagen.

Ancheta se concentreaza pe acuzatiile de frauda, dupa ce o agentie americana de mediu a dezvaluit ca VW si-a echipat masinile cu un software care inseala testele de emisii poluante.

Scandalul Volkswagen: Fostul director executiv, cercetat penal pentru frauda

Procurorii din Braunschweig incearca sa stabileasca cine este responsabil de inselaciune, dupa ce au primit mai multe plangeri in acest sens, chiar si de la compania Volkswagen.

Martin Winterkorn a demisionat saptamana trecuta din functia de CEO Volkswagen si a fost inlocuit de seful de la Porsche, Matthias Mueller.

Scandalul Volkswagen: Audi recunoaste ca a vandut milioane de masini cu software-ul mincinos

Stirea privind ancheta a survenit in conditiile in care si compania auto Audi a anuntat ca a vandut in intreaga lume 2,1 milioane de masini echipate cu software-ul mincinos ce a permis companiei-mama Volkswagen sa insele testele de poluare din SUA.

Scandalul Volkswagen: Germania a impus grupului auto un termen limita

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#germania economie scandal Volkswagen, #efecte germania scandal Volkswagen , #scandal