Scandalul Volkswagen: Un partener prezent si in Romania se distanteaza de acuzatii

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 19:48
2939 citiri
Scandalul Volkswagen: Un partener prezent si in Romania se distanteaza de acuzatii
Foto: Facebook/Faurecia

Producatorul francez de componente auto Faurecia, prezent si in Romania, s-a distantat de actualul scandal de la Volkswagen (VW), anuntand ca "produsele dezvoltate de companie nu includ niciun tip de software".

Volkswagen este acuzat ca ar fi manipulat rezultatele testelor autoritatilor SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea masinilor sa indeplineasca standardele referitoare la poluare in timpul testelor dar nu si in timpul operatiunilor normale.

Din acest motiv nivelul poluarii era mult mai ridicat, arata Agentia pentru Protectia Mediului din SUA (EPA).

Scandalul Volkswagen: Prima reactie a diviziei din Romania

"Produsele Faurecia sunt dezvoltate si fabricate conform specificatiilor primite de la companiile auto. Integrarea si performantele sistemelor de control al emisiilor este in intregime responsabilitatea producatorilor auto. Asta este valabil pentru toti clientii nostri globali, inclusiv grupul Volkswagen", se arata in comunicatul firmei franceze, transmite site-ul just-auto.com.

Reactia Bosch

Marti, furnizorul german de piese auto Bosch a anuntat ca a livrat componente (asa-numitele sisteme de injectii common rail) pentru masinile diesel Volkswagen pe care ar fi fost instalate in SUA sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare.

"Noi producem componente conform specificatiilor primite de la Volkswagen. Responsabilitatea pentru aplicarea si integrarea componentelor este de competenta Volkswagen", se arata in declaratia Bosch.

Acuzatii grave: Guvernul german si UE stiau de inselatoria pusa la cale de Volkswagen?

VW isi recunoaste vine

Reprezentantii VW au recunoscut ca au falsificat datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor si au anuntat ca 11 milioane de vehicule diesel vandute in intreaga lume au fost echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare.

Scandalul Volkswagen: Americanii dau in judecata compania - Se inmultesc procesele colective

Numai in SUA, amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul.

Reparatiile vor fi efectuate de VW, ceea ce va majora costurile companiei. Sunt vizate modelele produse in ultimii sapte ani, inclusiv Jetta, Beetle, Golf, Passat si Audi A3.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#scandal Volkswagen reactie Faurecia, #reactii scandal Volkswagen , #scandal