Scandalul Volkswagen: Zeci de directori ai grupului, implicati in manipularea testelor de poluare - Spiegel

Miercuri, 14 Octombrie 2015, ora 20:41
2942 citiri
Scandalul Volkswagen: Zeci de directori ai grupului, implicati in manipularea testelor de poluare - Spiegel
Foto: Ziare.com

Cel putin 30 de directori ai Volkswagen au fost implicati in manipularea testelor de poluare ale automobilelor diesel ale grupului, a relatat miercuri revista germana Spiegel, citand investigatiile interne si externe care au loc.

Directorul general al diviziei americane a Volkswagen, Michael Horn, a declarat saptamana trecuta ca vina apartine unor "doi ingineri de software", care au decis instalarea pe automobilele diesel a unui soft care reduce nivelul emisiilor poluante in timpul testelor, aceasta nefiind o decizie de management, relateaza Reuters.

Scandalul Volkswagen: Compania anunta ca exista inca un software care falsifica testele

Reprezentantii Volkswagen au refuzat sa comenteze informatia publicata de Spiegel.

Producatorul auto german a recunoscut pe 18 septembrie ca a instalat un soft ilegal pe 11 milioane de automobile diesel, pentru reducerea emisiilor poluante ale motoarelor in timpul testelor. Scandalul, izbucnit in urma investigatiilor efectuate de agentia de mediu din Statele Unite, a dus la inlocuirea directorului general al grupului si a altor directori din conducerea de varf, precum si la scaderea capitalizarii VW cu circa 33 de miliarde de euro.

Dezvaluiri in scandalul Volkswagen: Milioane de masini au nevoie de schimbarea injectoarelor

Volkswagen a incercat sa limiteze daunele, dar Standard & Poor's a retrogradat luni ratingul pe termen lung al grupului, masura care creste costurile de finantare ale producatorului auto.

VW a bugetat pentru trimestrul al treilea costuri de 6,5 miliarde de euro pentru finantarea unei campanii de rechemari in service a 11 milioane de automobile diesel, pentru inlocuirea softului ilegal, care va avea loc in 2016.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#directori Volkswagen manipulare teste poluare, #scandal Volkswagen emisii, #scandal teste Volkswagen , #scandal