Se cauta sef nou la Volkswagen: Cine sunt favoritii

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 18:00
1872 citiri
Se cauta sef nou la Volkswagen: Cine sunt favoritii
Foto: Arhiva Ziare.com

Compania auto Volkswagen va numi un sef nou vineri, la doua zile dupa ce directorul executiv Martin Winterkorn si-a dat demisia, pe fondul scandalului provocat de dezvaluirea faptului ca masinile vandute in SUA si nu numai au fost echipate cu un software care inseala testele de poluare.

Comitetul de supervizare al companiei, cu 20 de membri, urmeaza sa discute cine il va inlocui pe Winterkorn, scrie The Guardian.

Scandalul Volkswagen - Seful grupului auto a demisionat: Sunt socat!

Iata care sunt persoanele luate in considerare:

Matthias Muller, in varsta de 62 de ani, directorul executiv al companiei Porsche este considerat favorit. Marca de masini sport, pe care o conduce de cinci ani, a avut cele mai bune performante din intregul grup.

Herbert Diess, in varsta de 57 de ani, seful diviziei VW, a fost angajat recent pentru a revigora brandul. Senior executive la BMW pana in decembrie, ocupa noul post din iulie si are un doctorat in inginerie mecanica.

Scandalul Volkswagen: Sunt vizate 11 milioane de masini diesel, vandute in toata lumea

Rupert Stadler, in varsta de 52 de ani, presedintele Audi din 2007, licentiat in managementul afacerilor.

Andreas Renschler, seful diviziei de masini comerciale a VW, a venit in companie in februarie, dupa multi ani la Daimler. El are studii in domeniul afacerilor, nu ingineriei.

Winfried Vahland, in varsta de 58 de ani, sef la Skoda din 2010 si licentiat in administrarea afacerilor.

Heinz-Jakob Neusser, director de dezvoltare, cu un doctorat in inginerie mecanica, detine actuala functie in cadrul VW din 2013.

Volkswagen a recunoscut ca a manipulat nivelul emisiilor si in Europa

Grupul auto german Volkswagen a recunoscut ca a apelat la o inselatorie in timpul testelor oficiale din SUA legate de cantitatea de substante poluante emise de cateva modele diesel lansate in ultimii ani.

Agentia americana pentru Protectia Mediului din SUA (EPA) a aratat ca nivelul de noxe era, in realitate, de pana la 40 de ori mai mare decat cel inregistrat la verificarile oficiale.

Joi, ministrul german al Transporturilor a anuntat ca Volkswagen a recunoscut ca a manipulat rezultatele testelor legate de emisii si in Europa.

A.I.

România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
Comisia Europeană a decis miercuri, 24 aprilie, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României, precum şi a unor avize motivate...
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
#Volkswagen director nou, #Volkswagen scandal demisie, #Volkswagen director executiv nou , #scandal