Se strange latul pentru Volkswagen: Anuntul facut de procurorii americani

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 15:06
5443 citiri
Se strange latul pentru Volkswagen: Anuntul facut de procurorii americani
Foto: Facebook/Volkswagen Romania

Situatia gigantului auto Volkswagen devine tot mai complicata. Constructorul german a admis ca a trisat la testele legate de cantitatea de substante poluante emise de unele modele, iar repercusiunile se anunta foarte dure.

Procurorii americani au anuntat ca vor sa extinda ancheta, conform The Teleghraph.

Potrivit spuselor procurorului general din New York, Eric Scheinderman, Volkswagen nu trebuie sa scape usor din acest caz.

"Niciunei companii nu ar trebui sa i se permita sa scape de legile de mediu pe care le avem sau sa le promita consumatorilor ceva fals. Suntem gata sa colaboram cu procurori din intreaga tara in acest caz", a declarat Eric Shneiderman.

La scurt timp de la apelul lui Scheinderman, mai multe state au anuntat, prin vocea procurorilor, ca se alatura si ele investigatiei. De asemenea, o ancheta separata are loc si in Canada, dupa ce marti Germania anuntase acelasi lucru.

Pe de alta parte, in Franta, ministrul Energiei, Segolene Royal, a promis sanctiuni extrem de severe la adresa gigantului auto.

"Vom fi extrem de severi! Victimele sunt muncitorii, a caror situatie a devenit mult mai precara, consumatorii care au fost pacaliti si statele care acorda subventii pentru masinile care nu polueaza", a mentionat Royal.

DieselGate: 6 chestiuni esentiale pe care trebuie sa le stii in scandalul Volkswagen

Scandalul Volkswagen a zguduit piata auto, dupa ce compania a recunoscut ca a manipulat testele de masurare a emisiilor poluante ale masinilor diesel.

Gigantul auto a recunoscut ca a apelat la o inselatorie in timpul testelor oficiale din SUA legate de cantitatea de substante poluante emise de cateva modele diesel lansate in ultimii ani. Potrivit Agentiei pentru Protectia Mediului (EPA), Volkswagen a utilizat un program instalat la bordul unor masini pentru a pacali metodele de testare ale oficialilor americani.

Vanzarile, in SUA, cunosteau un trend ascendent, pe fondul unei campanii de marketing care sustinea tocmai emisiile reduse ale automobilelor VW. Conform documentului EPA, Volkswagen trebuie sa recheme in service 482.000 de masini. Compania a recunoscut, insa, ca aproximativ 11 milioane de automobile din intreaga lume sunt echipate cu asa-numitul "dispozitiv de manipulare".

Scandalul Volkswagen: Sunt vizate 11 milioane de masini diesel, vandute in toata lumea

La bordul masinilor era instalat un software care permitea masinilor sa indeplineasca standardele referitoare la poluare in timpul testelor, insa nu si in timpul operatiunilor normale.

De fapt, softul instalat la bord facea ca motorul, in conditii de laborator, sa functioneze la mai putine turatii, deci sa emita mai putine noxe. De fapt, nivelul poluarii este cu pana de 40 de ori mai ridicat decat aratau testele de laborator.

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
#scandal Volskwagen teste poluare, #urmari scandal Volskwagen , #scandal
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Cred ca VW va fi vanduta. Or sa plateasca de le va iesi pe nas
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Se strange latul pentru Volkswagen: Anuntul facut de procurorii