Volkswagen a decis cum rezolva problema masinilor cu softul manipulator

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 14:08
5030 citiri
Volkswagen a decis cum rezolva problema masinilor cu softul manipulator
Foto: Arhiva Ziare.com

Grupul Volkswagen va implementa la primele autovehicule cu motoare diesel EA 189, cu cilindreea de 1,6 si 2 litri, actualizarile tehnice necesare, in cadrul unei rechemari care se va desfasura incepand cu ianuarie 2016, urmand ca masurile din cadrul rechemarii tuturor variantelor de motoare sa se extinda pe parcursul intregului an.

Conform unui comunicat remis joi, grupul Volkswagen a stabilit masurile de remediere pentru majoritatea autovehiculelor cu motoare diesel EA 189, cu cilindreea de 1,6 si 2 litri, afectate de scandalul noxelor, un accent deosebit fiind pus pe evitarea dezavantajarii de orice fel a clientilor.

Scandalul Volkswagen: Germania a lansat o investigatie de evaziune fiscala

"Solutionarea chestiunii motoarelor diesel a progresat. Grupul Volkswagen a prezentat Autoritatii Nationale Germane pentru Transport Motorizat masurile tehnice specifice pentru motoarele diesel EA 189 afectate, cu cilindreea de 1,6 si 2,0 litri.

Aceasta inseamna ca au fost stabilite masurile de remediere pentru majoritatea autovehiculelor afectate. La dezvoltarea solutiilor, un accent deosebit a fost pus asupra evitarii dezavantajarii de orice fel a clientilor. Dupa implementarea masurilor tehnice, autovehiculele vor indeplini standardele de emisii aplicabile", se mentioneaza in comunicat.

Volkswagen recunoaste ca face discriminare: Americanii primesc despagubiri, europenii nu

Potrivit reprezentantilor Volkswagen, solutia tehnica finala pentru motorul diesel de 1,2 litri va fi prezentata Autoritatii Nationale Germane pentru Transport Motorizat, la finele lunii si este de asteptat ca aceasta sa constea intr-o actualizare de soft.

"Masurile tehnice dezvoltate pentru motoarele diesel EA 189 afectate au fost prezentate Autoritatii Nationale Germane pentru Transport Motorizat. Dupa o examinare detaliata, aceste masuri au fost confirmate de catre Autoritatea Nationala Germana pentru Transport Motorizat. Aceasta inseamna ca acum sunt clarificate masurile de remediere pentru majoritatea autovehiculelor afectate", se mai precizeaza in comunicat.

La motoarele de 2,0 litri va fi actualizat softul iar timpul alocat exclusiv manoperei va fi de circa o jumatate de ora.

Volkswagen recunoaste: Alte zeci de mii de masini diesel, implicate in scandal - Ce modele cunoscute sunt afectate

La dezvoltarea masurilor tehnice, obiectivul consta in continuare in atingerea limitelor emisiilor aplicabile, in fiecare caz in parte, fara vreun efect negativ asupra puterii motorului, consumului de combustibil si performantelor. Avand insa in vedere ca mai intai trebuie facute masuratori pentru toate variantele de modele, atingerea acestor obiective nu poate fi confirmata definitiv, precizeaza compania.

In baza acestor masuri tehnice acceptate de catre Autoritatea Nationala Germana pentru Transport Motorizat, in prezent sunt in curs de dezvoltare conceptele de service necesare pentru pietele EU28 in cauza.

Aceste masuri nu vizeaza produsele si serviciile Volkswagen Group of America sau Volkswagen Canada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
O filială a gigantului american Google, Mandiant, avertizează joi, 18 aprilie, într-un raport, cu privire la activităţi ale unei grupări de hackeri cu legături cu spionajul rus, Sandworm,...
#Volkswagen masini service, #Volkswagen problema masini soft , #scandal