Volkswagen aduce lamuriri despre motoarele dotate cu softul pentru trisat

Vineri, 23 Octombrie 2015, ora 09:49
3687 citiri
Volkswagen aduce lamuriri despre motoarele dotate cu softul pentru trisat
Foto: Arhiva Ziare.com

Volkswagen a anuntat, joi, ca ultima generatie de motoare, EA 288, introdusa in 2012 pentru a inlocui motoarele EA 189, nu este echipata cu softul care falsifica rezultatele testelor de emisii poluante, astfel incat nu va fi necesara suplimentarea modelelor care vor fi rechemate la service.

Masinile diesel echipate cu motoare EA 288 indeplinesc standardele legale si de mediu, a dat asigurari grupul german.

"Dupa o analiza amanuntita este clar ca acel soft nu este instalat pe vehiculele cu motoare EA 288 construite conform precedentelor standarde Euro 5. Cele mai recente versiuni cu motoare Euro 6 indeplinesc reglementarile europene", se arata in comunicatul VW, citat de DPA si Bloomberg.

Declaratia vine dupa ce un purtator de cuvant al Volkswagen a anuntat, joi dimineata, ca versiunile mai noi ale motoarelor diesel VW ar putea fi echipate cu "dispozitive defecte" care falsifica rezultatele testelor de emisii poluante.

Scandalul Volkswagen: Dezvaluiri despre motoarele cu probleme

Cate vehicule va rechema VW in UE

In 15 octombrie, grupul german a anuntat ca va rechema la service, in Uniunea Europeana, 8,5 milioane vehicule cu motoare diesel echipate cu un soft care falsifica rezultatele testelor de emisii poluante.

Vehiculele se gasesc in toate cele 28 de state membre ale UE, iar reparatiile, care vor incepe din ianuarie 2016, vor fi gratuite. VW va analiza ce tipuri de motoare EA 189 (pe modelele Volkswagen, Audi, Seat si Skoda) sunt afectate si a dat asigurari ca ultima generatie de motoare - EA 288 - introduse pentru a inlocui motoarele EA 189 - nu este echipata cu acel soft.

Joi, purtatorul de cuvant al VW a declarat ca primele versiuni ale motoarelor EA 288, produse conform standardelor Euro 5, ar putea fi de asemenea echipate cu acel soft. Din 2012, masinile VW au fost echipate cu motoare EA 288, inclusiv popularul model Golf.

Seful Volkswagen are o veste proasta despre costurile legate de scandalul poluarii

"Examinam cu mai multa atentie aceste probleme", a explicat purtatorul de cuvant, fara a preciza care ar putea fi numarul vehiculelor care ar putea fi echipate cu aceste motoare.

Anterior, Autoritatea Federala din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a anuntat ca nu poate exclude posibilitatea ca motoarelor EA 288 sa nu fie destinate falsificarii rezultatelor testelor de emisii poluante.

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a anuntat recent ca KBA a cerut Volkswagen ca pana la sfarsitul lunii sa vina cu un plan pentru repararea vehiculelor cu motoare de doi litri. De asemenea, VW va trebui sa prezinte pana in ianuarie solutii pentru repararea vehiculelor cu motoare de 1,6 si 1,2 litri, a adaugat oficialul.

Obiectivul Volkswagen il reprezinta finalizarea reparatiilor tuturor vehiculelor afectate pana la sfarsitul lui 2016.

Cum a trisat VW

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, inclusiv in Germania, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Masura drastica luata de Volkswagen: A suspendat vanzarea unor modele in UE

Rechemarea tuturor celor 11 milioane de vehicule va fi printre cele mai mari din istorie, similara cu cea efectuata de Toyota in perioada 2009-2010, cand a rechemat peste zece milioane de vehicule din cauza unor probleme la acceleratie.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#motoare scandal Volkswagen, #motoare VW soft trisat, #Volkswagen soft trisat , #scandal