Volkswagen, implicata intr-un nou scandal: La ce alte teste ar fi trisat

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 15:44
5890 citiri
Volkswagen, implicata intr-un nou scandal: La ce alte teste ar fi trisat
Foto: Skaugen.com

Armatorul norvegian I.M. Skaugen solicita compensatii in valoare de 50 de milioane de dolari (44 milioane de euro) de la o filiala a grupului german Volkswagen pe care o acuza ca a falsificat rezultatele testelor de performanta pentru motoarele de nava produse in urma cu un deceniu.

Compania sustine ca specificatiile tehnice ale unui numar de sase motoare pe care le-a cumparat de la MAN erau false si vrea sa obtina compensatii pentru consumul mai mare de carburant comparativ cu cel prevazut in fisa tehnica in momentul in care a cumparat motoarele, transmite Reuters.

Volkswagen detine in prezent 75% din actiunile MAN Diesel si Turbo SE, societatile care au furnizat motoarele incriminate de grupul norvegian. MAN a livrat aceste motoare catre Skaugen in 2002-2003 insa la acea data Volkswagen nu era actionar la MAN, achizitionand o participatie de 22% abia in 2006.

I.M. Skaugen a explicat ca a decis sa faca public acest diferend deoarece este convins ca exista similitudini intre modul in care MAN a falsificat testele de performanta ale motoarelor de nava si scandalul falsificarii testelor de poluare ale motoarelor diesel care echipeaza autoturismele Volkswagen.

"Obiectivul meu este sa arat ca metoda aplicata, softul, este aceeasi. Scopul pare sa fie acelasi, sa ascunda faptul ca aceste motoare nu indeplinesc standardele promise, fie ca este vorba de consum de carburant sau emisii poluante", a declarat directorul general al I.M. Skaugen, Morits Skaugen.

In 2011, Volkswagen si-a majorat participatia pe care o detinea la MAN pana la 55%, de la 30% in 2007, si in prezent detine 75% din capital.

Nemtii rasufla usurati dupa scandalul Volkswagen: Ce se va intampla cu masinile diesel

MAN a recunoscut in 2011 ca unele din testele realizate in uzina pentru motoarele diesel ale navelor ar putea sa fi fost manipulate pentru a reduce in mod artificial consumul de carburant afisat. Cu toate acestea, un purtator de cuvant de la MAN a precizat ca intre timp compania a incercat sa-i compenseze pe clienti, dar nu a putut ajunge la un acord si cu I.M. Skaugen.

Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, face obiectul unor investigatii in mai multe tari, inclusiv in Germania, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Volkswagen acuzatii trisat teste nave, #nou scandal Volkswagen, #Volkswgane trisat motoare nava , #scandal
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
M-as fi mirat sa nu apara repejor un Moritz Skaugen care sa ceara