Volkswagen nu a fost singur: Alte marci auto, acuzate de falsificarea testelor (Video)

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 13:03
11784 citiri
Volkswagen nu a fost singur: Alte marci auto, acuzate de falsificarea testelor (Video)
Foto: Ziare.com

Scandalul falsificarii testelor privind emisiile de gaze ale masinilor diesel se extinde de la Volkswagen si la alte marci.

Astfel, testele efectuate de clubul auto german ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club - n.red.) arata ca masini produse de mai multe companii auto au de asemenea emisii poluante daunatoare, care au fost subevaluate la teste, potrivit International Business Times.

Scandalul Volkswagen: A doua mare problema a gigantului german vine din China

Scandalul Volkswagen ia amploare: Milioane de teste, falsificate in Germania

Noi modele construite de Nissan, Renault si Volvo, printre altele, depasesc normele de emisii prevazute de Uniunea Europeana de peste 10 ori, a transmis ADAC.

Emisiile de noxe semnificativ mai mari au fost dezvaluite cand vehiculele au fost testate in conditii de drum mai realiste.

Scandalul Volkswagen se extinde tot mai mult: O alta tara occidentala, afectata

Scandalul Volkswagen se extinde: Probleme si pentru Seat

De asemenea, BMW, Citroen, Fiat, Ford, Hyundai, Jaguar, Mazda, Mercedes si Peugeot se afla printre alte marci care, potrivit ADAC, ar fi prezentat emisii subevaluate.

Rezultatele testelor ADAC au aratat ca Volvo S60, Renault Espace Energy, Nissan X-Trail si Jeep Renegade au depasit normele de emisii ale Uniunii Europene de peste 10 ori. Expunerile de scurta durata la noxe pot cauza probleme serioase de respiratie si pot agrava bolile cardiace existente.

Dezvaluiri incendiare dupa scandalul Volkswagen: Audi, BMW, Opel si Citroen au masini cu probleme

Scandalul Volkswagen: Audi recunoaste ca a vandut milioane de masini cu software-ul mincinos

Testele ADAC vin in contextul in care standarde mai riguroase privind emisiile de gaze ar urma sa fie introduse in Europa din anul 2017. Doar un sfert din cele 79 de masini testate au avut rezultate care au corespuns performantei oficiale din testele UE existente.

Industria auto se clatina de cand Volkswagen, producatorul auto cu cele mai mari vanzari, a dezvaluit ca pana la 11 milioane dintre masinile sale diesel ar fi incalcat normele de poluare, dupa falsificarea unor teste privind emisiile de gaze.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#marci auto scandal emisii, #Volkswagen scandal emisii, #Volkswagen falsificare teste, #Renault Nissan teste emisii gaze , #scandal