Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Volkswagen recunoaste: Alte zeci de mii de masini diesel, implicate in scandal - Ce modele cunoscute sunt afectate

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 16:05
5783 citiri
Volkswagen recunoaste: Alte zeci de mii de masini diesel, implicate in scandal - Ce modele cunoscute sunt afectate
Foto: Facebook/ Volkswagen Romania

Volkswagen America a recunoscut oficial ca alte 85.000 de autoturisme ale grupului comercializate in Statele Unite sunt implicate in uriasul scandal al fraudarii testelor de noxe.

Oficialii companiei au admis ca si motoarele V6 3.0 TDi, instalate pe mai multe modele cunoscute, au avut montat un dispozitiv de fraudare a testelor.

Potrivit WorldCarFans.com, care il citeaza pe seful de comunicare al Audi America, Jeri Ward, in acest caz ar fi vorba despre un soft diferit de cel instalat pe cele 11 milioane de autoturisme implicate in scandalul Volkswagen.

Sursa citata scrie ca motoarele afectate de acest nou soft sunt cele diesel de trei litri montate pe diferite modele produse sub marcile Volkswagen, Audi si Porsche incepand cu anul 2009.

Scandalul Volkswagen explodeaza: Ce masini foarte cunoscute ar avea motoare cu probleme

Din informatiile precedente, ar rezulta ca sunt afectate autoturismele VW Touareg din 2014, Porsche Cayenne din 2015 si versiunile din 2016 ale modelelor Audi A6 Quattro, A7 Quattro, A8, A8L si Q5, insa investigatiile sunt inca in desfasurare.

Este vorba doar despre autoturismele Grupului Volkswagen vandute in Statele Unite, neexistand pentru moment informatii ca si in Europa modelele similare au avut instalate softurile care fraudeaza testele.

De notat este si faptul ca atunci cand Agentia pentru Protectia Mediului din Statele Unite a anuntat ca a descoperit probleme la motoarele 3.0 TDI, Volkswagen a negat utilizarea unui asemenea soft pe respectivele propulsoare, pentru ca dupa numai trei saptamani sa recunoasca faptul ca acest lucru s-a intamplat.

M.D.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Volkswagen scandal motoare diesel, #Volkswagen scandal diesel, #Touareg Cayenne diesel scandal , #scandal