Volkswagen recunoaste ca face discriminare: Americanii primesc despagubiri, europenii nu

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 19:52
3859 citiri
Volkswagen recunoaste ca face discriminare: Americanii primesc despagubiri, europenii nu
Foto: Arhiva Ziare.com

Volkswagen ofera compensatii financiare americanilor si canadienilor care sunt afectati de scandalul emisiilor, insa europenii aflati in aceasta situatie nu vor avea parte de un tratament similar.

Proprietarii aflati pe continentul nord-american ai masinilor VW cu probleme vor primi un card in valoare de 500 de dolari, bani care pot cheltuiti in reprezentantele grupului auto, plus inca un card cu aceeasi suma, ce poate fi folosit in orice magazin.

Volkswagen recunoaste: Alte zeci de mii de masini diesel, implicate in scandal - Ce modele cunoscute sunt afectate

Insa clientii Volkswagen afectati de scandalul emisiilor care se afla tarile de pe Batranul Continent nu se vor bucura de asa ceva.

Motivul e unul financiar, dupa cum a explicat un purtator de cuvant al VW, citat de Irish Times.

In Europa sunt afectate circa 8,5 milioane de automobile, fata de 485.000 in Statele Unite si Canada.

"Costurile nu sunt de neglijat, e vorba de jumatate de milion de masini pe continentul nord-american. Daca vom face acelasi lucru in Europa, adica sa dam o mie de euro pentru fiecare automobil, atunci va insemna inca 8,5 miliarde de euro in plus", a mai spus reprezentantul grupului auto.

VW reduce cheltuielile pentru investitii

Consiliul de administratie al grupului german Volkswagen a decis saptamana trecuta sa reduca cheltuielile de capital pentru anul viitor cu 30%, in conditiile in care costurile scandalului emisiilor poluante continua sa creasca.

Grupul auto a anuntat ca anul viitor va cheltui 12 miliarde de euro pentru constructia de uzine si dezvoltarea de tehnologii.

Scandalul Volkswagen: Premiera pentru grupul auto - Ce face pentru prima data de la criza din 2009

Comparativ, in 2015, VW promitea ca va investi, in medie, 17,1 miliarde de euro in fiecare an pana in 2019.

"Ceea ce cu siguranta nu vom face este sa reducem cheltuielile astfel incat sa ne fie afectat viitorul", a subliniat directorul general Matthias Mueller.

Este pentru prima data dupa criza financiara din 2009 cand Volkswagen reduce cheltuielile de capital. Chiar si asa, suma preconizata de Volkswagen pentru 2016 e mai mare decat media de 8,6 miliarde de euro pe an inregistrata in perioada 2010-2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#despagubiri Volkswagen americani, #despagubiri Volkswagen europeni, #despagubiri Volkswagen , #scandal