Germania da asigurari: Economia poate face fata crizei Volkswagen

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 19:15
2030 citiri
Germania da asigurari: Economia poate face fata crizei Volkswagen
Foto: Arhiva Ziare.com

Scandalul emisiilor, in care este implicat Volkswagen (VW), nu va deteriora economia Germaniei, daca producatorul auto va lua masuri rapide si cuprinzatoare, a afirmat, marti, ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel.

Oficialul a minimalizat impactul economic al crizei, apreciind ca firma a gestionat problema intr-un mod adecvat.

"Este de competenta politicienilor sa incerce sa se asigure ca locurile de munca ale celor 600.000 de angajati ai companiei pe plan global nu sunt in pericol", le-a declarat jurnalistilor Sigmar Gabriel.

Marti, compania germana a anuntat ca intentioneaza sa repare pana la 11 milioane de vehicule echipate cu motoare diesel la care a fost montat softul ce permitea manipularea testelor de emisie, costurile fiind estimate de analisti la peste 6,5 miliarde de dolari. Vor fi cinci milioane de masini ale brandului VW, 2,1 milioane masini Audi, 1,2 milioane de masini Skoda si 1,8 milioane de vehicule comerciale usoare.

Scandalul Volkswagen: Compania recheama peste 10 milioane de masini

Un purtator de cuvant al Ministerului Transporturilor din Germania a confirmat marti ca investigatorii germani discuta cu Agentia pentru Protectia Mediului din SUA (EPA) in privinta manipularii testelor de emisie la Volkswagen.

Saptamana trecuta, Carsten Brzeski, economist sef la ING Germania, a apreciat ca actuala criza a refugiatilor si "socul Volkswagen" reprezinta noi riscuri la adresa economiei germane. Este neclar care va fi impactul crizei VW, dar economia va fi afectata, tinand cont de marimea companiei. VW este "unul dintre cei mai importanti campioni globali ai Germaniei si un motor de crestere semnificativ al economiei", sustine Brzeski.

Si Jennifer McKeown de la Capital Economics a apreciat ca scandalul Volkswagen reprezinta un nou risc la adresa activitatii economice din Germania, alaturi de incetinirea din China.

Cum poate afecta scandalul Volkswagen exporturile Romaniei in Germania

Grupul auto german Volkswagen este implicat intr-un scandal de amploare, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, una dintre cele 12 marci care apartin Volkswagen.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#Germania impact scandal Vw, #economie germana scandal Volkswagen, #scandal Vw economie Germania , #stiri Volkswagen