Imagini si informatii oficiale despre noul Volkswagen Polo

Marti, 03 Martie 2009, ora 09:21
7806 citiri
Imagini si informatii oficiale despre noul Volkswagen Polo

Volkswagen a publicat in preziua Salonului Auto de la Geneva, asa cum obisnuieste de fiecare data inaintea marilor saloane, imaginile si informatiile oficiale cu cea mai noua aparitie din gama constructorului din Wolfsburg: a cincea generatie a modelului de clasa mica Polo.

Modelul imprumuta foarte multe elemente stilistice de pe noul Golf, crescand in dimensiuni si in motorizari fata de generatia precedenta.

Noua generatie a lui Polo reuseste insa, in ciuda majorarii dimensiunilor (+3.6 centimetri in lungime), sa scada in greutate: masa proprie a noului Polo este cu 7.5% mai mica decat cea a modelului actual. In plus, capacitatea de incarcare a portbagajului creste pana la 280 de litri. Modelul este construit pe platforma care a dat nastere noilor Skoda Fabia si Seat Ibiza

Motorizarile pe care noul VW Polo le va avea in gama la debutul sau de piata vor fi reprezentate de "benzinele" aspirate de 1.2 (60 si 70 CP) si 1.4 litri (85 CP) si de un propulsor turbo de 1.2 litri (105 CP). Versiunile de 1.4 si 1.2 litri turbo vor primi, in premiera in gama Polo, o transmisie DSG cu sapte rapoarte.

Fanii motoarelor diesel vor putea conta pe trei versiuni ale unitatii de 1.6 litri (75, 90 sau 105 CP), in timp ce clientii pentru care mediul este o preocupare se vor putea baza din 2010 pe doua versiuni Bluemotion ale noului Polo, de 1.6 sau 1.2 litri diesel. Aceste doua propulsoare dezvolta 89, respectiv 74 de cai putere si promit cifre de consum extrem de coborate.

Noul Polo - principalul rival de piata al noilor Ford Fiesta si Mazda 2 - va intra oficial in productie in luna iunie a acestui an, urmand ca livrarile europene sa inceapa in octombrie. Polo va trece, in premiera, Oceanul Atlantic, pentru a se alatura gamei Volkswagen din SUA.

Stire preluata de pe site-ul Automarket.ro

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Noul Volkswagen, #informatii oficiale, #poze oficiale, #Salon Auto Geneva , #stiri Volkswagen