Volkswagen construieste o noua fabrica in Europa de Est: Romania a ratat sansa, Bulgaria este favorita

Sambata, 13 Aprilie 2019, ora 20:51
9600 citiri
Volkswagen construieste o noua fabrica in Europa de Est: Romania a ratat sansa, Bulgaria este favorita
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania si Bulgaria s-au aflat, alaturi de alte tari din regiune, pe lista scurta a posibilelor locatii pentru noua fabrica pe care Volkswagen o va construi in Europa de Est, insa Romania ar fi fost inlocuita cu Turcia, relateaza presa germana. Investitia se ridica la 1 miliard de euro.

Presa germana si bulgara a scris de mai multe ori despre subiect in ultimele luni, printre tarile care s-ar fi bucurat de atentie fiind mentionate, alaturi de Romania si Bulgaria, Serbia sau chiar Macedonia.

Insa, in urma cu doua saptamani a devenit clar ca doar doua tari raman in cursa si, conform agentiei germane dpa, alegerea se va face intre doua optiuni: Bulgaria si Turcia, relateaza Novinite, care citeaza money.bg.

Decizia finala nu a fost inca luata, iar dupa Paste este programata o intalnire a conducerii gigantului auto, care in luna mai va face anuntul referitor la locul in care va incepe noua linie de productie.

Pentru unii analisti, vizita efectuata in Bulgaria saptamana trecuta de presedintele german Frank-Walter Steinmeier ar fi semnul ca balanta inclina in favoarea Bulgariei. Mai mult, acesta a vizitat doua orase, Sofia si Plovdiv, alimentand zvonurile conform carora Bulgaria este favorita.

Steinmeier a vizitat si uzina Lufthansa din capitala Bulgariei, dar si fabrica Liebherr, participand si la o intalnire cu comunitatea de afaceri bulgaro-germana.

Ar trebui mentionat si faptul ca presedintele Germaniei se bucura de o larga sustinere in regiunea din Saxonia unde se afla si cartierul general al companiei Volkswagen. In ciuda speculatiilor, seful statului german nu a facut declaratii in timpul vizitei sale in Bulgaria, comentariile sale ramanand vagi, mai relateaza Novinite.

Totusi, semnale clare vin dinspre Bulgaria. Doi reprezentanti ai guvernului de la Sofia s-au intalnit recent cu reprezentanti ai Volkswagen, iar acestia din urma si-au aratat interesul in legatura cu o gradinita din Sofia in care limba de predare este germana, stiuta fiind atentia aratata angajatilor din cadrul companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Volkswagen fabrica Romania Bulgaria , #stiri Volkswagen