Volkswagen Tiguan BlueMotion consuma 5.3 litri/100 km

Marti, 20 Octombrie 2009, ora 16:58
2906 citiri
Volkswagen Tiguan BlueMotion consuma 5.3 litri/100 km

Volkswagen a lansat pe piata din Franta versiunea BlueMotion a modelului Tiguan, disponibila cu motorizarile 1.4 TSI de 150 de cai si 2.0 TDI de 140 de cai.

Asa cum a promis, Volkswagen va introduce in gama BlueMotion si crossover-ul Tiguan, optimizat astfel pentru a putea obtine valori cat mai mici ale consumului si emisiilor.

Noul Tiguan BlueMotion va fi disponibil cu doua motorizari, una pe benzina si una diesel, ambele versiuni urmand sa dispuna de o unitate ECU recalibrata, de o transmisie cu rapoarte modificate si de pneuri cu rezistenta scazuta la rulare. In plus, versiunile BlueMotion vor fi disponibile numai cu tractiune fata.

Pentru fanii unitatilor pe benzina, Volkswagen va pune la dispozitie propulsorul 1.4 TSI de 150 de cai putere, capabil sa inregistreze un consum de numai 7.4 litri/100 de kilometri fata de cei 8 litri/100 de km anuntati pentru versiunea standard. In plus, valoarea emisiilor va scadea de la 185 de g/km la numai 156 g/km.

Fanii Tiguan-ului diesel vor avea parte de unitatea 2.0 TDI de 140 de cai putere, optimizata pentru a oferi un conum mediu de 5.3 litri/100 km si o rata a emisiilor de 139 g/km.

Momentan noul Tiguan BlueMotion va fi oferit pe piata din Franta, versiunile ecologice urmand sa soseasca si pe restul pietelor europene in lunile urmatoare. Pentru francezi, diferenta de pret dintre versiunile BlueMotion si cele standard este de 750 de euro.

Cititi mai mult pe Automarket.ro

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Volkswagen Tiguan Blue Motion, #consum redus , #stiri Volkswagen