Noul VW Golf R: 265 CP si tractiune integrala

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 09:10
2117 citiri
Noul VW Golf R: 265 CP si tractiune integrala

Volkswagen a prezentat in seara zilei de luni, cu o zi inainte de debutul Salonului de la Frankfurt, versiunea de performanta R a lui Golf.

Volkswagen a dezvalui in seara dinaintea primei zile de presa a Salonului de la Frankfurt cea mai puternica versiune a noului Golf. Construit pentru a inlocui vechiul Golf R32, noul Golf R reuseste o performanta de invidiat pentru o compacta non-premium: 265 de cai putere dezvoltati dintr-un propulsor de doar 2.0 litri.

Noul Golf R este, astfel, cu 15 cai mai puternic decat modelul pe care il inlocuieste, in conditiile in care cilindreea motorului de sub capota a scazut de la 3.2 (sase cilindri in V) la 2.0 litri (patru cilindri in linie).

Motorul de 2.0 litri si 265 de cai nu este o noutate in gama Volkswagen, acesta fiind prezent, de asemenea, pe versiunea de performanta R a lui Scirocco. Spre deosebire de coupe-ul compact al gamei, Golf R vine insa cu un mare plus: dispune de sistemul de tractiune integrala 4Motion.

Ajutat de acest sistem si de puterea ridicata a motorului de 2.0 litri, Golf R dezvolta destule resurse pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h in doar 6.5 secunde in conditiile in care transmisia este cea manuala cu sase trepte si un 6.4 secunde daca aceasta este inlocuita cu transmisia DSG disponibila optional.

Cifrele performantelor se ridica astfel la valori comparabile cu cele ale lui Audi S3 si Audi TT-S, ceillti doi "verisori" indepartati ai modelului german.

La capitolul estetic, noul Golf R vine cu schimbari exterioare evidente fata de versiunea clasica sau chiar fata de GTI. Grila frontala este complet schimbata, gazduind lumini de zi LED iar cele doua tevi de esapament montate central fac si ele parte din pachetul R al lui Golf, la fel cum fac si jantele cu design schimbat si pragurile laterale care apar si ele in peisaj.

In partea posterioara, sigla R - stampila care individualizeaza modelul german in gama - este acompaniata de stopuri cu design interior schimbat, in care si-au facut aparitia din nou o serie de becuri de tip LED. La interior, diferente rezida in scaunele supersportive acoperite cu piele in doua nuante, in pedalierul din aluminiu si in sigla R dispusa pe volanul cu partea inferioara tesita.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Volkswagen Golf R, #tractiune integrala, #Salonul Auto Frankfurt , #Volkswagen Golf