Pregateste Volkswagen un Golf Coupe cu patru usi?

Miercuri, 02 Septembrie 2009, ora 08:47
1667 citiri
Pregateste Volkswagen un Golf Coupe cu patru usi?

Publicatia franceza Automobile Magazine lanseaza o ipoteza interesanta: Volkswagen va aduce in gama viitorului Golf 7 o versiune coupe cu patru usi. Aceasta va fi botezata Golf CC.

"Daca Golf 6 va conserva o gama destul de traditionala, nu aceeasi soarta o avea si inlocuitorul acestuia. Viitorul Golf 7 va adopta in gama o varianta inedita de caroserie, care va amesteca genele unei berline si ale unui coupe".

Acesta este sapoul unuia dintre cele mai interesante articole aparute in cursul zilei de miercuri in presa internationala. Autorul sau: Yohann Leblanc, jurnalist al revistei franceze Automobile Magazine, una dintre cele mai apreciate si cunoscute aparitii editoriale din Hexagon.

La ce se refera francezul? Conform unor informatii care au ajuns la el prin filiera Volkswagen, constructorul german le pregateste o surpriza de proportii fanilor si iubitorilor gamei Golf odata cu lansarea celei de-a saptea generatii a modelului din Wolfsburg: o versiune berlina cu profil de coupe sau, altfel spus, un membru al unuia dintre cele mai noi tipuri de caroserie nascocite de mintile inteligente din birourile de design ale marilor producatori ai lumii: coupe cu patru usi.

Evident, inedita versiune a compactei germane se va numi Golf CC (dupa modelul Passat CC) si va aparea pe piata dupa ce linia Golf 7 isi va fi epuizat lansarile tuturor celorlalte versiuni clasice, adica hatchback, break, Plus si Cabrio.

Conform francezilor de la Automobile Magazine, noul Golf este programat sa apara in 2012, desi, cel putin teoretic, un model lansat in 2008 plus faceliftul de mijloc de generatie ar putea sa duca Golf 6 pana cel putin in 2014. Cu toate acestea, francezii pluseaza cu informatii intersante, cum ar fi cea conform careia Golf 7 Coupe se va baza pe platforma viitorului Audi A3.

O alta curiozitate este si aparitia unei versiuni hibride a lui Golf, a saptea generatie a modelului german urmand sa fie prima care adopta o astfel de tehnologie, desi aceasta a aparut in premiera acum ani buni, pe un concept bazat pe Golf 5.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#Volkswagen Golf Coupe, #Volkswagen Golf CC , #Volkswagen Golf