Volkswagen Golf, cel mai vandut model european in primele sase luni

Vineri, 17 Iulie 2009, ora 11:20
1390 citiri
Volkswagen Golf, cel mai vandut model european in primele sase luni

Noua generatie a modelului VW Golf a reusit sa depaseasca Ford Fiesta la capitolul vanzari pe piata europeana, in prima jumatate a anului. De asemenea, Volkswagen a fost cel mai vandut brand pe continent.

Desi la inceputul lui 2009 lider de vanzari necontestat pe piata europeana era Ford Fiesta, bilantul jumatatii de an a adus un nou lider al clasamentului.

Este vorba despre noua generatie a modelului Golf, care si-a majorat cifra de vanzari su 12 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut, VW reusind sa vanda in total, in primele sase luni, 254.023 de unitati. Fiesta nu a pierdut foarte mult teren fiind foarte aproape de modelul german, cu o crestere de 34.2% a vanzarilor si un numar de 243.340 de unitati livrate.

Top cinci cele mai vandute masini din Europa este completat de modele care au suferit scaderi importante in prima jumatate a anului din cauza crizei. Astfel, pe locul trei s-a clasat Peugeot 207 (cu o scadere de 20.6% si 193.778 de unitati vandute), Opel Corsa (cu o scadere de 14.1% si 181.751 unitati livrate) si Renault Clio (cu o scadere de 28% si 144.512 exemplare vandute).

Celelalte locuri au fost ocupate tot de modele ale constructorilor europeni, singura exceptie fiind facuta de Ford, care se descurca mult mai bine decat pe piata sa autohtona.

Asa cum toata lumea anticipa, Volkswagen a fost brandul cu cele mai mari vanzari pe Batranul Continent, totalizand 842.787 de vehicule livrate, in crestere cu 0.7% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Ford s-a clasat pe locul doi, cu o cifra de 666.548 de vehicule vandute, in scadere cu 3.6%.

Opel si divizia sa britanica Vauxhall s-au clasat pe locul trei cu 557.739 de unitati vandute (o scadere de 16.8%) urmati indeaproape de italienii de la Fiat, cu 542.115 exemplare livrate (in scadere cu 1.4%) si de francezii de la Renault cu 520.763 de unitati.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#Volkswagen Golf, #vanzari piata europeana , #Volkswagen Golf