Iata noul Volkswagen Passat (Galerie foto + Video)

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 12:14
4630 citiri
Iata noul Volkswagen Passat (Galerie foto + Video)

Volkswagen a prezentat miercuri primele imagini oficiale ale unuia dintre cele mai asteptate modele care vor fi prezentate la Paris, noua generatie Passat.

27 de ani de cariera si peste 15 milioane de masini vandute. Acestea sunt cifrele din CV-ul unuia dintre cele mai iubite modele germane din ultimii 20 de ani in Romania, in Europa si in lume. Este vorba de Volkswagen Passat, care astazi - in cadrul Salonului Auto de la Paris - ajunge la cea de-a saptea generatie.

Design

Noul VW Passat isi schimba radical infatisarea in raport cu generatia precedenta, insa socul nu este deloc mare pentru nimeni. Motivul: noile linii ale lui VW Passat au fost deja admirate pe intreaga gama Volkswagen, incepand cu noua generatie Scirocco, trecand prin Golf, Polo si ajungand la ultimul Phaetonb, de la care noul Passat preia foarte multe dintre detaliile estetice.

Motorizari

Asa cum ne-am obisnuit in ultimii ani la Volkswagen, viitorii clienti vor putea alege intre trei versiuni de echipare: Trendline, Comfortline si Highline. Sub capota, acestia vor avea la dispozitie o gama foarte larga de motoare, nu mai putin de 10 unitati fiind la dispozitia fanilor marcii si ai modelului teuton. Acestea merg de la 105 la 300 de cai putere, motorul de baza - 1.6 TDI 105 CP si 250 Nm - venind cu un consum excelent: 4.2 litri/100 km. Cu exceptia acestei unitati TDI de 1.6 litri, toate celelalte motoare pe benzina si diesel pot fi cuplate cu o transmisie DSG. Aceasta este standard pe versiunea V6 de 300 CP.

Benzina - 1.4 TSI (122 CP), 1.8 TSI (160 CP), 2.0 TSI (211 CP), V6 (300 CP)

Diesel - 1.6 TDI (105 CP), 2.0 TDI (140 CP), 2.0 BlueTDI (140 CP), 2.0 TDI (170 CP)

Ecofuel - GPL

Multifuel - Etanol, 1.4 TSI 160 CP MultiFuel Twincharger (doar pentru Suedia si Norvegia)

Tehnologie

Volkswagen anunta implementarea unor tehnologii de ultima ora pe noul sau model, la capitolul siguranta iesind in evidenta sistemul City Automatic Emergency Braking si un pachetul de senzori care vegheaza asupra nivelului oboselii celui de la volan. Astfel, noul Passat promite sa opreasca singur in oras daca radarele si senzorii externi "simt" iminenta unui accident usor, sistemul functionand pana la 30 km/h.

Pe de alta parte, noul Passat beneficiaza de un sistem de lumini care analizeaza traficul din sens opus si cupleaza automat faza lunga/faza scurta pe timpul noptii. Tot la capitolul tehnologie se numara sistemul de parcare automata paralela sau perpendiculara, sistemul de deschidere fara cheie Easy Open sau pachetul de camere care "citesc" limitatele de viteza si le transmit soferului pe bord.

Iata cateva imagini si prezentare video a noului Volkswagen Passat:

Continuarea pe Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Volkswagen Passat 2011, #modele noi Volkswagen, #noul Passat , #Volkswagen Passat