Noul Volkswagen Touareg debuteaza in ianuarie la Detroit

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 13:38
1670 citiri
Noul Volkswagen Touareg debuteaza in ianuarie la Detroit

Salonul Auto de la Detroit va marca debutul unui model important in gama Volkswagen, creditat cu o mare priza la public de constructorul german. Este vorba despre SUV-ul Touareg, care va lansa o gama de noi motorizari pentru nemti.

Cel mai probabil, VW ar putea aduce la salonul american si versiunea hibrida a SUV-ului sau, mult anticipata de specialistii internationali.

Daca previziunile se vor adeveri, Touareg Hybrid va fi propulsat de un motor V6 de 3.0 litri TSI, regasit pe Audi S4 si unul electric capabil sa ofere 38 de kW. Ansamblul va fi exploatat cu ajutorul unei cutii automate cu opt rapoarte, capabila sa gestioneze cum se cuvine cei 374 de cai putere si cuplul motor impresionant, de 550 de Nm.

Viitorul model ecologic va impleti tehnologia hibrida cu cea BlueMotion, disponibila deja pe multe modele din gama. Bateriile litiu-ion ii vor permite SUV-ului sa ruleze in modul electric pana la o viteza maxima de 50 de km/h. In mod cert, hibridul va fi echipat cu un tren de rulare integral, de tip Haldex.

Cei 374 de cai putere vor ajuta SUV-ul sa sprinteze de la 0 la 100 de km/h in aproape sapte secunde fara ca valorile consumului sa sara de media de 9 litri/100 km.

Lansarea oficiala a versiunii ecologice este asteptata la mijlocul verii viitoare.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#Volkswagen Touareg debut Detroit, #Volkswagen Touareg nou, #Salon Auto Detroit , #Volkswagen Touareg