Oficial: Iata cum va arata conceptul Volvo S60

Luni, 24 Noiembrie 2008, ora 15:06
1980 citiri
Oficial: Iata cum va arata conceptul Volvo S60

Volvo a publicat luni primul teaser al conceptului S60, asteptat in primavara lui 2009 la Salonul de la Detroit.

Volvo si-a facut deja temele pentru Salonul Auto de la Detroit si ne arata astazi in premiera rodul muncii designerilor suedezi. Primul teaser al conceptului care va anticipa noua generatie a modelului S60 a fost deja publicat oficial.

Asteptat in 2010, sedanul suedez va prelua mare parte din liniile promovate de conceptul dezvaluit astazi, dar nu va renunta la conservatorismul care i-a consacrat pe scandinavi. Linia unui coupe se va regasi probabil si pe versiunea de serie care promite o revolutie totala.

Stephen Odell, presedintele Volvo, a declarat ca suedezii incearca sa ofere "un design mult mai dinamic si mai sportiv pastrand in acelasi timp o siguranta exemplara. Conceptul infatiseaza o parte din viitorul nostru si anunta unul dintre cei mai puternici concurenti pe segmentul premium". De asemenea, Odell promite iubitorilor brandului ca viitorul S60 va fi cel mai sportiv model pe care Volvo l-a produs pana in prezent.

Steve Mattin, directorul de design al constructorului scandinav, a declarat ca noul look adoptat de concept este inspirat de coastele si valurile suedeze. "Conceptul ofera tuturor fanilor posibilitatea de a-si imagina cum va arata viitorul S60. La interior am inovat cel mai mult, acolo urmand sa se regaseasca o viziune futurista".

Volvo va surprinde cu un element interior de mare finete. Este vorba despre o consola centrala liniara de 1.6 metri care constituie practic o punte de legatura intre locurile din spate si cele din fata. Acest element va fi din cristal si va fi creat impreuna cu Orrefors, o companie suedeza specializata in prelucrarea sticlei, cu traditie mondiala.

Martin a declarat ca noua consola din sticla a fost obiectul cu care designerii au cautat sa inoveze. "Sa folosesti cristal pur in interiorul unei masini este o provocare fantastica. Ne gandim la posibilitatea de a folosi materiale care sa imite cristalul pe viitoarele noastre modele", a continuat directorul de design.

Articol preluat de pe www.automarket.ro

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#oficial, #concept, #Volvo , #stiri Volvo