Volvo vrea sa produca masina in care nu poti sa te accidentezi

Vineri, 02 Mai 2008, ora 20:16
1971 citiri
Volvo vrea sa produca masina in care nu poti sa te accidentezi

Compania Volvo si-a propus un obiectiv extrem de ambitios, si anume producerea pana in 2020 a unui nou tip de automobil, care sa ii confere soferului siguranta in trafic si care sa comunice cu conducatorul auto, informeaza The Money Channel.

Scopul principal urmarit este desigur reducerea numarul de victime in cazul producerii unor coliziuni rutiere.

"Este o ambitie pe termen lung sa nu mai avem niciun deces si niciun ranit cu masinile Volvo. Si in legatura cu acest lucru avem o singura dorinta: sa cream o masina care sa ii confere siguranta conducatorului auto", a declarat Jan Ivarsson, managerul pentru sanatate si strategie al companiei.

Potrivit reprezentatilor Volvo, daca lucrurile vor merge conform planului, orice sofer si orice pasager ar putea supravietui chiar si celor mai periculoase accidente.

Deocamdata compania testeaza autoturisme intr-un tub rotativ. Procedeul este filmat din mai multe unghiuri, iar specialistii studiaza cum ar fi posibil ca, in viitor, in accidentele adevarate, pasagerii sa nu fie raniti. Reprezentatii Volvo au promis ca masina super-sigura va fi lansata pana in anul 2020.

Volvo vrea sa-si recastige reputatia de lider la categoria masini sigure, dupa ce compania a fost nevoita sa recheme in service modelele XC70 si V70 pentru remedierea unor probleme la sistemul de airbag. Actiunea s-a desfasurat la nivel mondial si a vizat 65.000 de automobile.

In februarie, EIT-Forum Auto a mai rechemat in service peste 80 de mii de automobile S40 si V50 produse in perioada 2004-2006. Decizia a fost luata dupa ce au fost descoperite unele puncte de coroziune la dispozitivul de actionare a pompei de benzina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Volvo, #masina, #accidente, #siguranta , #stiri Volvo