Warren Buffett: Am gresit ca nu am investit in Google si Amazon. Am fost prea prost!

Duminica, 07 Mai 2017, ora 14:28
11830 citiri
Warren Buffett: Am gresit ca nu am investit in Google si Amazon. Am fost prea prost!
Foto: Twitter/Warren Buffett

Miliardarul american Warren Buffett a recunoscut, sambata, la adunarea anuala a actionarilor Berkshire Hathaway, ca a facut o greseala pentru ca nu a investit in actiuni Google cu ani de zile in urma si ca a fost "prea prost" ca sa aprecieze Amazon.com.

Buffett a spus ca a gresit pentru ca nu a cumparat actiuni Google atunci cand aceasta companie primea 10-11 dolari pentru un click de publicitate de la divizia de asigurari Geico a Berkshire, relateaza CNBC.

Presedintele Berkshire, in varsta de 86 de ani, supranumit Oracolul din Omaha pentru flerul sau in afaceri, si-a recunoscut ignoranta si in privinta actiunilor altor companii din industria tehnologiei, a caror valoare nu a apreciat-o corect.

Buffett a declarat deseori ca a evitat actiunile companiilor de tehnologie pentru ca nu a inteles cu adevarat cum castiga acestea bani si daca vor putea sa o faca pe termen lung.

In aceasta saptamana, Buffett a spus ca a apeciat gresit o alta companie IT, IBM.

In SUA se pregateste reducerea impozitelor, iar Warren Buffett se gandeste cum sa profite

Timp de ani de zile Buffett a avut incredere in IBM, dar intr-un interviu acordat CNBC a spus ca si-a redus cu o treime detinerea la aceasta companie.

"Nu mai apreciez IBM la fel ca acum sase ani, cand am inceput sa cumpar actiuni la aceasta", a explicat miliardarul, adaugand ca compania a intalnit niste concurenti puternici.

In cazul Google, Buffett a spus ca ar fi trebuit sa isi dea seama de afacerea extraordinara cu publicitate a acesteia, pentru ca si el contribuia practic la profitul acesteia.

Dupa ce l-a laudat pe seful Amazon, jeff Bezos, Buffett a spus ca a ratat si aceasta oportunitate.

"Am fost prea prost sa-mi dau seama. Nu am crezut ca Bezos va avea un succes atat de mare", a aratat Buffett, adaugand ca a subestimat executia stralucita.

Buffet a mai admis cu umilinta in fata actionarilor ca atat el cat si vicepresedintele Berkshire, Charlie Munger, au ratat o multime de lucruri si vor continua sa faca acest lucru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#Buffett investitie Google, #Buffett investitie Amazon, #investitii Buffett , #afaceri