Profetul burselor pierde 2,5 miliarde de dolari in trei zile

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 11:01
5487 citiri
Profetul burselor pierde 2,5 miliarde de dolari in trei zile
Foto: citizensofculture.com

Nu a fost o saptamana buna pentru miliardarul si investitorul Warren Buffet. Pariul sau pe Coca Cola si pe actiunile gigantului tehnologic IBM l-a costat peste 2 miliarde de dolari in doar trei zile.

Luni, Buffet a pierdut aproape un miliard de dolari dupa ce actiunile IBM au scazut la cel mai jos nivel din ultimii 3 ani, in urma anuntului ca incasarile din al treilea trimestru nu au atins estimarile, scrie The Independent.

Gigantul IT a precizat ca va ceda si divizia sa de cipuri, care genera pierderi, companiei Global Foundries, careia ii va mai si plati 1,5 miliarde de dolari.

Acestea erau vesti proaste pentru Buffet, avand in vedere ca firma sa de investitii, Berkshire Hathaway, este cel mai mare investitor in IBM.

Warren Buffett. Cum a intrat numele investitorului in dictionarul excelentei in afaceri

Miercuri, aceasta saptamana de infern pentru Buffet a continuat cand actiunile Coca Cola au scazut cu 6% pe bursa din New York, dupa ce compania a anuntat vanzari slabe si si-a redus tinta de profit pentru anul urmator.

Coca Cola se chinuie pe o piata in care consumatorii incep sa se indrepte catre optiuni mai sanatoase, cu mai putin zahar si calorii. Asta este o problema pentru Coca Cola, care a introdus recent o bautura pe baza plantei stevia, ce contine zahar natural, si care a cheltuit 2 miliarde de dolari pentru a cumpara 16% din actiunile unei companii de bauturi energizante, Monster, intr-o incercare de a-si mari portofoliul.

Seria de rezultate dezamagitoare dinspre cele doua companii vine dupa ce Buffet a recunoscut ca a facut "o greseala imensa" investind in Tesco, firma ale carei actiuni au ajuns la jumatate din pretul pe care il aveau in urma cu un an, ca urmare a scaderii profitului.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Warren Buffet pierderi imense burse, #Warren Buffet pierderi actiuni Coca Cola, #Warren Buffet pierderi Coca Cola IBM , #Berkshire Hathaway