Cum a facut Warren Buffett 32 de milioane de dolari pe zi in 2016

Vineri, 30 Decembrie 2016, ora 16:50
13006 citiri
Cum a facut Warren Buffett 32 de milioane de dolari pe zi in 2016
Foto: Arhiva Ziare.com

Anul care se incheie a fost unul imbelsugat pentru bogatii lumii, iar marele castigator din 2016 este multimiliardarul american Warren Buffett.

In medie, averea lui Buffett, presedintele Berkshire Hathaway, a crescut cu peste 32 de milioane de dolari in fiecare zi a acestui an, despre care analistii spun ca a marcat triumful populismului in politica globala, scrie Independent.

"Vrajitorul din Omaha", in varsta de 86 de ani, a revenit pe locul al doilea in topul celor mai bogati oameni din lume, dupa Bill Gates, la doua zile dupa ce americanii si-au ales noul presedinte, desi in timpul campaniei s-a exprimat deschis impotriva lui Donald Trump.

Potrivit lui Brian Klaas, specialist in politici comparative la London School of Economics, miliardari precum Buffett vor avea cel mai probabil de castigat in timpul mandatului lui Trump, in contradictie cu promisiunile din timpul campaniei ale presedintelui ales privind "secarea mlastinei".

Trump va beneficia de sprijinul republicanilor din Congres mai ales pentru masuri care vor fi favorabile magnatilor americani si nu clasei muncitoare datorita careia a castigat alegerile.

In timpul campaniei prezidentiale, Buffett i-a cerut lui Trump sa-si faca publica situatia financiara. "Nu aveti simtul decentei, domnule", spunea el in timpul unui miting al lui Hillary Clinton.

Cu toate acestea, valoarea companiilor sale a crescut dupa victoria surprinzatoare a lui Trump.

In total, averea lui Buffett a crescut cu 11,8 miliarde de dolari in 2016 (19%), la 74,1 miliarde de dolari.

In general, miliardarii americani s-au aflat in tabara opusa lui Trump. Averile lor au sporit in urma victoriei acestuia cu 77 de miliarde de dolari.

La nivel global, cei mai bogati oameni incheie anul 2016 cu 237 de miliarde de dolari mai mult decat aveau la inceputul anului.

Citeste mai mult: Bogatii lumii au devenit si mai bogati: Doar anul acesta si-au marit averile cu peste 230 de miliarde de dolari

Datele economice dezamagitoare din China de la inceputul anului, votul britanicilor in favoarea Brexitului si succesele partidelor populiste din Franta si Olanda au contribuit la inmultirea banilor bogatilor.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Warren Buffett crestere avere, #bogati SUA Trump, #averi bogati 2016 , #stiri Warren Buffett