Scaune bar - solutii fabuloase de la Drimus.ro pentru bucatarii, receptii si pub-uri

Advertorial
Marti, 15 Mai 2018, ora 09:00
30803 citiri
Scaune bar - solutii fabuloase de la Drimus.ro pentru bucatarii, receptii si pub-uri

  • a) Vreti sa creati o zona de bar in bucataria dumneavoastra pentru a va surprinde prietenii?
  • b) Amenajati un birou de receptie clienti pentru o afacere pe care o administrati?
  • c) Cautati cele mai bune scaune pentru a va intampina clientii in pub-ul pe care il detineti?
  • Indiferent de raspuns, avem solutia castigatoare: scaune bar! Pentru detalii informative, stilistice si chiar tehnice va invitam sa cititi acest articol.

    Azi este dificil sa ne imaginam o bucatarie ultra-moderna fara scaune bar, mai ales acolo unde exista spatiu suficient ce trebuie umplut in mod inteligent si eficient. Ele au devenit omniprezente dintr-un motiv foarte bun: permit oamenilor (rudelor, familiei si strainilor) sa interactioneze mai bine atunci cand stau la aceeasi masa.

    Un scaun de bar reprezinta o optiune versatila ce poate adauga personalitate, culoare si textura designului general din bucataria sau barul dumneavoastra.

    Scaune bar - Mica incursiune in istorie

    O sa fiti uimiti dar scaunul de bar isi are radacinile adanc in istorie, chiar in epoca de piatra. Prin folosirea scaunelor inalte, oamenii s-au distins devreme de regnul animal.

    Scaune inalte au fost gasite in morminte antice din China, iar mai apoi in Egiptul antic. Egiptenii foloseau atat scaune standard cat si scaune inalte, iar acesta era considerat un adevarat privilegiu pentru cei cu statut social superior.

    Dar in Epoca Renascentista scaunul a incetat sa mai fie un privilegiu doar pentru clasa superioara. Tronurile erau preferate pentru nobilii din Asia, Estul Mijlociu si Europa, iar scaunele inalte era folosite in loc de tron in unele regate africane (asa avem de exemplu Scaunul Inalt de Aur al lui Ashanti din Ghana).

    Este destul de dificil sa spunem exact momentul in care a fost inventat scaunul de bar, dar cea mai plauzibila explicatie pare sa fie faptul ca el a evoluat de la o simpla banca.

    Scaunele de bar originale au reprezentat piese de mobilier necesare si s-au dovedit a fi una din cele mai practice forme de sedere de-a lungul secolelor. Ele erau folosite nu doar in casa ci si la ferme, in frizerii, birouri etc.

    In anii 1950 - 1960 atat in Europa cat si in SUA, scaunele de bar au capatat o viziune comuna in foarte multe pub-uri, baruri si restaurante, precum si in saloane de coafura.

    Azi: Scaune bar pentru acasa

    In zilele noastre scaunele inalte au devenit din ce in ce mai populare si foarte multe persoane le gasesc cu usurinta locul in amenajarea si designul locuintei.

    Dispunerea tip insula a mesei de bucatarie si barurile sunt caracteristici comune intalnite intr-o casa moderna.

    In jurul acestora sunt presarate foarte frumos scaune bar de toate felurile, pentru ca din punct de vedere stilistic ele au evoluat enorm.

    Scaune bar - 5 avantaje principale

  • 1. Sunt scaune foarte stilate care creaza o atmosfera deosebita
  • 2. Permit o sedere elevata
  • 3. Sunt distractive, practice si functionale - sezutul scaunelor intra de obicei sub masa
  • 4. Compacte - ocupa putin spatiu si sunt ideale pentru o petrecere cu mai multe persoane
  • 5. Sunt disponibile intr-o gama variata de stiluri si materiale.
  • Tipuri de scaune bar

    Pe piata exista o multime de scaune de bar fie mai traditionale, fie moderne, avangardiste, in culori indraznete si cu forme surprinzatoare. Cateva tipuri de scaune deja consacrate sunt urmatoarele:

    • Scaune bar cu spatar jos - Ofera un oarecare suport si confort, pastreaza mai multe elemente ale scaunului traditional. Un exemplu este acesta.

    • Scaune bar cu spatar inalt - sunt proiectate pentru suport si confort optim. Au un look clasic. Un exemplu gasiti aici.

    • Scaune bar cu brate - Au spatarul mai inalt si sunt mai confortabile datorita suportului pentru brate. Iata un exemplu.

    • Scaune bar fara spatar - Par niste tabureti mai inalti si sunt extrem de interesante. Nu sunt atat de confortabile ca cele cu spatar, dar sunt mult mai practice si utile atunci cand sunt folosite ocazional, in timpul unei pauze de cafea etc. Iata un exemplu de scaun de bar fara spatar, cu sezut din piele ecologica rosie

    , precum si un model care se incadreaza excelent intr-un decor industrial:

    Ghid de cumparare

    In oferta Drimus exista peste 150 de scaune bar si suntem convinsi ca aici veti gasi stilul perfect pentru spatiul dumneavoastra personal.

    Iata mai departe un mic ghid care va poate ajuta in selectarea scaunului potrivit pentru bar.

    Determinati inaltimea potrivita in 3 pasi

    Este destul de dificil sa alegi un scaun de bar cu inaltime corespunzatoare. Daca este prea scund nu o sa puteti ajunge cu usurinta la bar, iar daca este prea inalt nu va fi prea confortabil. De aceea e nevoie de cateva calcule si putina matematica.

    Sa incepem:

    • Pasul 1 - Masurati inaltimea blatului sau a mesei de la podea pana la partea sa inferioara. Va recomandam sa faceti aceasta masuratoare de doua ori pentru ca inaltimea barului sau a blatului determina in mare masura inaltimea scaunului de care aveti nevoie.
    • Pasul 2 - Cantitatea - E usor sa vedeti exact cate scaune va trebuie pentru un bar. Urmati standardul potrivit caruia trebuie sa lasati 66 - 76 cm intre centrele fiecarui scaun. In acest mod fiecare persoana va avea suficient spatiu pentru a manca, a bea si a socializa.
    • Pasul 3 - Caracteristici si stil. Drimus va ofera zeci de scaune bar intr-o varietate extinsa de stiluri si materiale. Alegeti scaune bar fara spatar, cu spatar, cu sistem de rotire sau fara, cu brate sau fara brate, reglabile sau fixe etc.
    • Inaltimea scaunelor de bar.

    "Scaun de bar" este un termen general care se refera de obicei la trei inaltimi principale: scaune pentru blaturi mai joase, scaune de bar si modelele cu adevarat inalte.

    • 58 cm - 71 cm inaltime scaune si 88 - 96 cm inaltime pentru blat - este cel mai des intalnit tip de scaun de bar.
    • 73 cm - 81 cm inaltime scaune si 104 - 109 cm inaltime pentru bar - Este un scaun "spectator" ceva mai inalt folosit mai ales pentru mesele din pub-uri si cafenele.
    • 82 - 91 cm inaltime scaune si 111 - 119 cm inaltime pentru bar - Este un tip de scaun extra- inalt folosit mai ales atunci cand e nevoie de inaltime suplimentara - cum ar fi de exemplu privitul la televizor.

    Diametrul sezutului

    Poate fi de 38 cm, 43 cm sau 53 cm latime. In ceea ce priveste latimea sezutului, mai mare inseamna de obicei mai confortabil. Atunci cand decideti cu privire la latimea scaunului, luati in considerare confortul si numarul de scaune pe care vreti sa le asezati in spatiul existent.

    Cele mai multe scaune se incadreaza in 38, 43 respectiv 53 cm latime. Lasati o distanta de aproximativ 6 cm intre scaune pentru un aranjament confortabil. Luand in considerare aceste lucruri, ar trebui sa puteti determina cu usurinta latimea si inaltimea scaunului de bar.

    Design

    Gata cu matematica. Sa trecem la design.

    Scaunele de bar sunt disponibile in diferite dimensiuni, forme si stiluri. Va recomandam sa luati in considerare urmatoarele lucruri cand alegeti cu privire la design:

    1. Decor - Uitati-va la decorul general al locuintei dumneavoastra, la modul in care sunt amplasate lucrurile si piesele de mobilier, la stilul predominant pentru ca apoi sa alegeti un scaun de bar care sa se integreze perfect in spatiu. Daca doriti un scaun in stil casual sau modern, luati in considerare achizitionarea unui model fara spatar. Pentru un aspect mai elegant, alegeti un scaun cu spatar si brate, cu finisaj de lemn.

    2. Functionalitate - Preconizati ca veti petrece perioade lungi de timp in scaunul de bar? Daca da, ganditi-va mai degraba la un scaun cu spatar care sa fie mai confortabil. In general scaunele cu spatar ofera mai mult confort pentru ca sustin spatele.

    3. Spatii mici - daca aveti un spatiu mic la dispozitie, alegeti un scaun de bar fara brate pentru a-l putea impinge usor sub masa atunci cand nu-l folositi. Daca optati pentru un scaun cu picior pivotant si spatar, acesta poate fi folosit cu usurinta atunci cand se intalnesc mai multe persoane si interactioneaza unele cu altele.

    4. Pentru copii - daca aveti copii, in general, se recomanda un scaun fara tapiterie (sau dintr-un material care sa fie rezistent si usor de curatat) sau un model din piele care se curata usor. De asemenea, un scaun reglabil poate fi de mare ajutor, astfel incat copilul sa poata sta cu usurinta pe el si sa reglati inaltimea pe masura ce el creste.

    Scaune bar - idei geniale pentru casa dumneavoastra

    Initial limitate pentru a fi utilizate in restaurante (spatii publice), scaunele de bar au evoluat treptat pana cand au ajuns sa se integreze intr-un mod extrem de interesant in desig-ul locuintei moderne (spatii private).

    Avand in vedere varietatea impresionanta de stiluri, scaunele de bar se vor imbina perfect in decorul casei dumneavoastra. Gasiti-le loc intr-o bucatarie deschisa sau asezati-le in jurul unui bar pentru a va impresiona invitatii.

    Scaunele inalte impreuna cu un bar extins vor servi drept solutie de neegalat pentru o petrecere de seara ce faciliteaza accesul tuturor la bauturi diverse.

    Pe langa stilul exceptional si de-a dreptul izbitor, scaunele de bar vin cu o multime de beneficii. Inainte de a va putea bucura de prezenta lor, va invitam sa cititi cateva avantaje cu care vin la pachet:

    • In ceea ce priveste scaunele de bar, nu trebuie sa respectati toate caracteristicile unui anume decor. In schimb puteti comanda scaune extrem de interesante pentru a savura diversitatea.
    • Alegeti modele prevazute cu perne in zona sezutului si cotiere pentru un plus de confort.

    • Unele modele sunt proiectate cu cotiere pentru a va relaxa bratele.
    • Va puteti sprijini si odihni picioarele pe suportul special atasat de baza.
    • Scaunele de bar din plastic sau piele sunt foarte usor de curatat si de intretinut.
    • Sunt usoare si pot fi mutate rapid dintr-un loc in altul.
    • Majoritatea sunt foarte compacte, nu ocupa spatiu si pot sta sub blat atunci cand nu le folositi.
    • Pentru copiii activi, scaunele de bar cu picior pivotant reprezinta o adevarata distractie. Avand baza rotativa, aceste scaune se pot intoarce in orice directie.
    • Scaunele reglabile sunt foarte utile pentru copii - pe masura ce cresc, ajustati inaltimea - nu trebuie sa cumparati alte modele. In plus familia sau prietenii pot regla inaltimea dupa nevoi si preferinte.
    • Sunt foarte versatile si se pot adapta cu usurinta diferitelor necesitati si utilizari.

    • Stil si personalitate - scaunele de bar va reflecta stilul si personalitatea, completeaza perfect orice decor de interior.
    • O piesa de mobilier la pret convenabil: gasiti echilibrul perfect intre cost si calitate. Plecati de la nevoile dumneavoastra specifice si investiti putin mai mult in scaune bar confortabile, frumoase si practice. Pana la urma aceasta investitie este pe termen lung si marcheaza semnificativ spatiul in care va miscati.

    Avantajele unui scaun de bar rotativ

    Dupa cum mentionam mai sus, scaunele de bar pot fi stationare sau rotative. Mai departe vrem sa aducem in atentia dumneavoastra avantajele unui scaun pivotant, cu baza rotativa. In functie de modul in care veti folosi scaunul, modelul pivotant reprezinta o alegere excelenta din mai multe puncte de vedere.

    Cel mai important motiv este usurinta in utilizare. In general scaunul de bar rotativ este mult mai confortabil si versatil, comparativ cu un model stationar. Pentru baruri si restaurante, scaunele pivotante au un excelent sens comercial.

    Ca proprietar de cafenea, vreti ca toti cei care va trec pragul sa se simta confortabil, sa stea relaxati atunci cand comanda o bautura si discuta cu prietenii. Pentru ca va doriti ca ei sa se intoarca acolo si sa devina clienti repetitivi. Toata lumea stie ca un client multumit se va intoarce si va deveni un client fidel.

    Baza rotativa permite scaunelor sa se intoarca fizic in toate partile pentru a discuta lejer cu toti oamenii in compania carora se afla. Cand stai intr-un scaun de bar pivotant este usor sa te intorci spre dreapta sau spre stanga astfel incat sa creezi o legatura mai apropiata cu cel de langa tine.

    Pentru persoanele care lucreaza intr-un scaun de bar, alegerea unui model pivotant reprezinta o idee minunata. Ofera confort suplimentar, iar acest lucru este cu atat mai important cu cat persoana respectiva petrece mai multe ore sezand.

    Cand stam pe acelasi scaun o perioada lunga de timp tindem sa ne miscam foarte mult - este ceea ce se numeste raspuns conditionat (ceva ce facem fara sa ne dam seama) . Statul indelungat pe un scaun stationar poate determina dureri (mai ales de spate) . Prin urmare pentru receptiile si standurile de Customer Care angajatii, ar trebui sa foloseasca scaune de bar pivotante.

    Scaunele rotative reprezinta un excelent plus pentru un mediu de afaceri. Este usor sa te intorci intr-o parte si in alta pentru a ajunge la documentele si lucrurile de care ai nevoie. Utilizarea telefonului, a faxului sau a imprimantei nu va mai necesita ridicare si mutare.

    Este important sa achizitionati numarul potrivit de scaune de bar pentru ca acest lucru este strans legat de functionalitate in situatii diverse. Indiferent daca scaunele vor fi asezate langa un bar, un blat de bucatarie sau o zona mai inalta, alegerea calitatii este esentiala.

    Drimus va ofera posibilitatea selectiei dintr-o varietate de stiluri, culori si dimensiuni. Aceste scaune reprezinta o alegere excelenta nu numai din punct de vedere functional si durabil, dar si din punct de vedere stilistic.

    Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
    Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
    Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
    Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
    Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
    Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
    #scaune bar , #baruri