Au fost anuntate nominalizarile la premiile BAFTA: "Joker", marele favorit

Marti, 07 Ianuarie 2020, ora 12:51
3171 citiri
Au fost anuntate nominalizarile la premiile BAFTA: "Joker", marele favorit
Foto: Facebook/BAFTA

Superproductia "Joker" este marea favorita a editiei din acest an a premiilor BAFTA, unde a primit 11 nominalizari, fiind urmat de filmele "The Irishman", in regia lui Martin Scorsese si respectiv de "Once Upon A Time... In Hollywood", de Quentin Tarantino, cu cate 10 nominalizari fiecare.

Cele trei productii favorite sunt nominalizate la categoria regina a premiilor BAFTA, cea pentru cel mai bun film, alaturi de productiile "1917" de Sam Mendes si de filmul sud-coreean "Parasite", informeaza marti BBC.

Scarlett Johansson si Margot Robbie sunt nominalizate la cate doua categorii dedicate actoriei.

Joaquin Phoenix, starul din "Joker", este favoritul categoriei cel mai bun actor, la 11 ani dupa ce Heath Ledger a castigat postum acest premiu pentru acelasi rol cu filmul "The Dark Knight".

La categoria cel mai bun actor au mai fost nominalizati Taron Egerton, cu rolul Sir Elton John din "Rocketman", Leonardo DiCaprio cu rolul din "Once Upon A Time...In Hollywood", Adam Driver cu "Marriage Story" si respectiv Jonathan Pryce pentru rolul din "The Two Popes".

Margot Robbie este nominalizata de doua ori la categoria cea mai buna actrita in rol secundar cu productiile "Bombshell" si "Once Upon A Time...In Hollywood". La aceasta categorie a mai fost nominalizata si Scarlett Johansson cu rolul din "Jojo Rabbit".

Johansson a mai fost nominalizata la categoria cea mai buna actrita in rol principal cu drama Netflix "Marriage Story". La aceasta categorie au mai fost nominalizate Renee Zellweger pentru rolul lui Judy Garland din "Judy", Jessie Buckley cu "Wild Rose", Charlize Theron cu "Bombshell" si Saoirse Ronan cu rolul din "Little Women".

Gala de decernare a premiilor BAFTA va avea loc la 2 februarie la Royal Albert Hall din Londra si vor fi prezentate de Graham Norton.

Lista nominalizarilor la premiile BAFTA 2020:

- Cel mai bun film - "1917", "The Irishman", "Joker", "One Upon a Time... In Hollywood" si "Parasite"

- Cel mai bun film britanic - "1917", "Bait", "For Sama", "Rocketman", "Sorry We Missed You" si "The Two Popes"

- Actrita in rol principal - Jessie Buckley ("Wild Rose"), Scarlett Johansson ("Marriage Story"), Saoirse Ronan ("Little Women"), Charlize Theron ("Bombshell") si Renee Zellweger ("Judy").

- Actor in rol principal - Leonardo DiCaprio ("Once Upon a Time... In Hollywood"), Adam Driver ("Marriage Story"), Taron Egerton ("Rocketman"), Joaquin Phoenix ("Joker"), Jonathan Pryce ("The Two Popes")

- Actrita in rol secundar - Laura Dern ("Marriage Story"), Scarlett Johansson ("Jojo Rabbit"), Florence Pugh ("Little Women"), Margot Robbie ("Bombshell") si Margot Robbie ("Once Upon a Time... In Hollywood").

- Actor in rol secundar - Tom Hanks ("A Beautiful Day in the Neighborhood"), Anthony Hopkins ("The Two Popes"), Al Pacino ("The Irishman"), Joe Pesci ("The Irishman") si Brad Pitt ("Once Upon a Time... In Hollywood")

- Regie - Sam Mendes ("1917"), Martin Scorcese ("The Irishman"), Todd Phillips ("Joker"), Quentin Tarantino ("Once Upon A Time... In Hollywood"), Bong Joon-Ho ("Parasite")

- EE Rising Star Award (ales de public prin vot) - Awkwafina, Jack Lowden, Kaitlyn Dever, Kelvin Harrison Jr. si Micheal Ward

- Premiul pentru debut pentru un scenarist, regizor sau producator britanic - "Bait", "For Sama", "Maiden", "Only You" si "Retablo"

- Film strain (in alta limba decat engleza) - "The Farewell", "For Sama", "Pain and Glory", "Parasite", "Portrait of a Lady On Fire"

- Film documentar - "American Factory", "Apollo 11", "Diego Maradona", "For Sama", "The Great Hack"

- Film de animatie - "Frozen 2", "Klaus", "A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon", "Toy Story 4"

- Scenariu original - "Booksmart", "Knives Out", "Marriage Story", "Once Upon a Time... In Hollywood", "Parasite"

- Scenariu adaptare - "The Irishman", "Jojo Rabbit", "Joker", "Little Women", "The Two Popes"

- Coloana sonora originala - "1917", "Jojo Rabbit", "Joker", "Little Women", "Star Wars: The Rise of Skywalker"

- Imagine - "1917", "The Irishman", "Joker", "Le Mans '66", "The Lighthouse"

- Costume - "The Irishman", "JoJo Rabbit", "Judy", "Little Women", "Once Upon A Time... In Hollywood"

- Montaj - "The Irishman", "Jojo Rabbit", "Joker", "Le Mans '66", "Once Upon A Time... In Hollywood"

- Productie - "1917", "The Irishman", "Jojo Rabbit", "Joker", "Once upon a Time... In Hollywood"

- Machiaj - "1917", "Bombshell", "Joker", "Judy", "Rocketman"

- Sunet - "1917", "Joker", "Le Mans '66", "Rocketman", "Star Wars: The Rise of Skywalker"

- Efecte speciale - "1917", "Avengers: Endgame", "The Irishman", "The Lion King", "Star Wars: The Rise of Skywalker"

- Distributie - "Joker", "Marriage Story", "Once Upon A Time... In Hollywood", "The Personal History of David Copperfield", "The Two Popes"

- Scurtmetraj britanic - "Anna", "Azaar", "Goldfish", "Kamali", "Learning to Skateboard in a Warzone (If You're a Girl)", "Madame", "The Nightcrawlers", "November 1st", "The Trap", "We Are Dancers"

- Scurtmetraj britanic de animatie - "4:3", "Creepy Pasta Salad", "Grandad Was A Romantic", "In Her Boots", "The Magic Boat", "My Dad's Name Was Huw. He Was An Alcoholic Poet".

Citeste si Au fost decernate Globurile de Aur - Iata care sunt marii castigatori

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#nominalizari premii BAFTA, #filme nominalizate BAFTA , #cele mai bune filme