Premiile Bafta 2013: Les Miserables, cele mai multe distinctii (Video)

Luni, 11 Februarie 2013, ora 07:35
3984 citiri
Premiile Bafta 2013: Les Miserables, cele mai multe distinctii (Video)

Premiile Academiei de film si televiziune britanice, British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), au fost inmanate duminica seara, la Royal Opera House din Londra. Cel mai premiat film al galei a fost Les Miserables, care a obtinut nu mai putin de 4 distinctii, printre care si la categoria Cel mai bun sunet si Cea mai buna coafura/machiaj, asta desi plecase la drum cu 9 nominalizari, la fel ca Life of Pi.

Cele mai importante premii s-au dus insa spre Argo, care era nominalizat la 7 categorii, fiind vorba de Cel mai bun film si Cea mai buna regie, aceasta fiind cea mai mare reusita de pana acum a lui Ben Affleck, deja detinator al doua Globuri de Aur pentru cel mai bun film de drama si cea mai buna regie.

Filmul, care prezinta o operatiune sub acoperire de salvare a sase americani, in timpul revolutiei iraniene, a concurat si castigat, la categoria Cel mai bun film, cu Les Miserables, Life of Pi, Lincoln si Zero Dark Thirty, cel din urma fiind perdantul serii.

La categoria Cel mai bun scenariu, Ben Affleck a invins in batalia cu Ben Affleck Ang Lee, Tarantino si Michael Haneke, conform site-ului oficial al evenimentului.

Cel mai bun film britanic al anului a fost desemnat ultimul din franciza James Bond, Skyfall, si cel mai banos din istoria de 50 de ani, cu Daniel Craig, acesta iesind invingator in fata unora precum Anna Karenina, The Best Exotic Marigold Hotel, Les Miserables si Seven Psychopaths.

Daniel Day Lewis, cel mai bun actor

Asa cum era de asteptat, Daniel Day Lewis, cel care a interpretat rolul central din drama Lincoln, acesta avand deja in palmares doua Oscaruri si un premiu Bafta,a fost desemnat Cel mai bun actor, acesta situandu-se inaintea altor altor de marca, precum Ben Affleck (Argo), Bradley Cooper (Silver Linings Playbook), Hugh Jackman (Les Miserables), Joaquin Phoenix (The Master).

Daniel Day Lewis este si favorit la aceeasi categorie la Premiile Oscar de anul acesta, care vor avea loc tot in februarie. De altfel, Premiile Bafta contureaza si lista castigatorilor la Oscar.

Daniel Day Lewis, favorit la Oscar, pentru cel mai bun actor

Cea mai buna actrita a fost desemnata Emmanuelle Riva (Amour), care a castigat in fata Jessica Chastain (Zero Dark Thirty), Marion Cotillard (De rouille et d'os), Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook), Helen Mirren (Hitchcock).

Christoph Waltz a castigat al doilea Bafta din cariera pentru rolul lui Django Unchained (film cu cinci nominalizari La Bafta), el castigand la categoria de Cel mai bun actor in rol secundar, in fata lui Alan Arkin (Argo), Javier Bardem Skyfall), Philip Seymour Hoffman (The Master) si Tommy Lee Jones (Lincoln).

Cea mai buna actrita in rol secundar este Anne Hathaway (Les Miserables), ea impunandu-se in fata lui Amy Adams, Judi Dench, Sally Field si Helen Hunt.

Quentin Tarantino a castigat la categoria Cel mai bun scenariu original cu Django Unchained, perdantii, la acest capitol, fiind Michael Haneke (Amour), Paul Thomas Anderson (The Master), Wes Anderson, Roman Coppola (Moonrise Kingdom) si Mark Boal (Zero Dark Thirty).

Cel mai bun scenariu adaptat a fost desemnat Silver Linings Playbook, inchipuit de David O. Russell, acesta castigand in fata Chris Terrio (Chris Terrio), Beasts of the Southern Wild (Lucy Alibar, Benh Zeitlin), Life of Pi (David Magee) si Lincoln (Tony Kushner).

La categoria Cea mai buna imagine a invins Life of Pi, in fata unor filme ca Anna Karenina, Lincoln (care plecase in lupta ca favorit la nu mai putin de 10 categorii), Les Miserables si Skyfall.

Ultimul film din franciza James Bond a castigat la categoria Cea mai buna coloana sonora, impunandu-se in fata celor din Anna Karenina, Life of Pi, Anna Karenina si Lincoln.

Cele mai bune efecte speciale se intalnesc in Life of Pi, ceilalti candidati la aceasta categorie fiind The Avengers, The Dark Knight Rises, Prometheus si The Hobbit: An Unexpected Journey.

Cel mai bun film strain a fost desemnat Amour, iar Cel mai bun film de animatie, Brave. La categoria Cel mai bun documentar a invins Searching for Sugar Man.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Premiile Bafta 2013, #castigatori Premii Bafta 2013, #cel mai bun film Bafta, #cel mai bun regizor Bafta 2013 , #cele mai bune filme
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Premiile Bafta ? Misto, cum s-ar spune...
Poza grob
grob
rank 5