Succes in SUA. Premii importante pentru doua filme romanesti

Sambata, 22 Octombrie 2016, ora 11:35
3845 citiri
Succes in SUA. Premii importante pentru doua filme romanesti
Foto: Facebook/ Chicago International Film Festival

"Sieranevada", pelicula regizata de Cristi Puiu, a castigat, vineri seara, doua premii la Festivalul de Film de la Chicago, Gold Hugo pentru cel mai bun film si Silver Hugo pentru cel mai bun regizor, iar "Bacalaureat" a primit distinctii pentru scenariu si rol principal.

Adrian Titieni a castigat premiul Silver Hugo pentru rolul principal din lungmetrajul "Bacalaureat" de Cristian Mungiu. Acelasi premiu a revenit si actritei Rebecca Hall pentru rolul din filmul american "Christine", in regia lui Antonio Campos, scrie Chicago Sun - Times.

Regizorul Cristian Mungiu a castigat Silver Plaque pentru cel mai bun scenariu cu "Bacalaureat". Kacper Fertacz a primit Silver Plaque pentru cea mai buna imagine cu "The Last Family".

Premiul special al juriului a fost acordat filmului Iranian "The Salesman", in regia lui Asghar Farhadi, cineast premiat cu Oscar si Globul de Aur.

Regizorul rus Andrei Konchalovsky a primit de la directorul Michael Kutza, cel care a infiintat festivalul, premiul Fondatorului pentru drama alb-negru despre Holocaust "Paradise".

"Sieranevada", propunerea Romaniei pentru o nominalizare la Oscar pentru "cel mai bun film strain in alta limba decat engleza", va rula, luni in Chicago, la AMC River East 21.

Juriul care a acordat aceste distinctii a fost prezidat de actrita Geraldin Chaplin.

Filmul "Sieranevada" a fost primul film proiectat in competitia Festivalului de Film de la Cannes de anul acesta. Actiunea filmului "Sieranevada" se petrece la trei zile de la atentatul din redactia publicatiei pariziene Charlie Hebdo si la patruzeci de zile dupa moartea tatalui sau, cand Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmeaza sa isi petreaca ziua de sambata insotit de sotia sa, in sanul familiei reunite cu ocazia comemorarii celui disparut. Evenimentul, insa, nu se deruleaza conform asteptarilor.

Cristian Mungiu a primit premiul pentru regie ex-aequo la Festivalul de Film de la Cannes 2016 cu "Bacalaureat". Povestea filmului porneste de la preocuparile unui parinte in contextul societatii noastre de astazi. Productia "Bacalaureat" este primul lungmetraj al lui Cristian Mungiu care are in centru un personaj masculin.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Sieranevada premiu festival Chicago, #Mungiu Bacalaureat film Chicago , #cele mai bune filme