Afacerea Est, un film extraordinar care te face sa exclami: Asa e! Astia suntem! (Video)

Sambata, 05 Noiembrie 2016, ora 06:19
10434 citiri
Afacerea Est, un film extraordinar care te face sa exclami: Asa e! Astia suntem! (Video)
Foto: IMDB

Romanul s-a nascut poet, dar si intreprinzator. Stie de toate, se baga la orice, poate orice, stie orice si e mecanic, e politican, sofer, artist, afacerist, bucatar etc., etc.

Nu-i absurd? Absurd! De cele mai multe ori traim intr-un absurd care avem senzatia ca ne copleseste.

Asa si in filmul de astazi.

"Afacerea Est" este un film extraordinar, o tragi-comedie, comedie neagra, in regia lui Igor Cobileanski, produs de Alien Film.

Daca nu il cunoasteti pe Igor, aflati ca este un moldovean minunat, regizorul care a facut scurt metrajul cu becul: "Cand se stinge lumina".

Afacerea Est

Doi moldoveni se decid sa faca o afacere din saracie. Povestea lor demonstreaza cum romanul poate sa faca orice daca isi pune mintea, poate sa "mute muntii" daca vrea. E adevarat ca nu le iese din prima nimic, ba dimpotriva, universul pare sa comploteze impotriva lor si din rau sa ii bage in mai rau; dar finalul face totul.

Pe tot parcursul filmului ne urmareste un moped care isi schimba proprietarul si pretul devine din mare in mai mare si din mic in mai mic.

Comedia asta sarata te baga intr-o zona foarte faina. Realizezi - daca mai era nevoie - din ce aluat sunt astia care ne conduc, atat pe noi, aici, cat si pe ei, in Republica Moldova.

Cum din tractorist poti deveni politician peste noapte daca ai servieta cu bani la tine, cum din profesor poti deveni cersetor, pentru ca sistemul acolo te duce, cum din om cinstit si corect poti deveni infractor, pentru te-ai nimerit, din naivitate, in vartejul lucrurilor, cum din hot devii judecator pentru ca sistemul te recunoaste drept om drept, cum din martor devii partas tocmai pentru ca sistemul nu te lasa sa-ti vezi de treaba.

E o tragi-comedie care te duce in poveste si te lasa pe ganduri: "Asa e! Astia suntem! Asa ne ducem traiul".

Ion Sapdaru, actorul minunat care te ia cu el in poveste in orice productie joaca, face un rol minunat in acest film. El este agitatul cu idei, care gaseste solutii si nu are probleme.

Asa cum spuneam, romanul se pricepe la tot, e poet, e inventiv, are idei. Asa am aflat ca votca se poate bea cu ochii, dar mai mult nu va spun, va las sa mergeti sa va bucurati!

Si cum weekendul are doua zile, iata si o recomandare de film pentru duminica: "Copiii domnisoarei Peregrine: Intre doua lumi".

Cristina Cioran
Cristina Cioran, actrita, consultant artistic
Imi place viata. Imi place sa traiesc din plin, sa ies, sa chefuiesc, sa merg la party-uri, sa merg in cluburi, la zile de nastere, la petreceri surpriza, la petreceri la piscina, serate de film, premiere, filme la miezul noptii, filme in miezul zilei, filme dimineata de tot, cand nu mai e nimeni in sala etc. Sunt foarte vesela si ma recunosc in multe lume pe care o cunosc; mi-ar fi placut sa fac multe alte lucruri si mi-ar fi placut ca pe altele sa nu le fac deloc. Imi place sa citesc si sa traiesc ceea ce citesc sau vad. Sunt fericita cu ceea ce sunt si cu ceea ce voi fi de acum inainte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Afacerea Est, #filme bune recomandari, #filme noi recenzii, #Cristina Cioran filme, #filme bune 2016 , #cele mai noi filme
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Desigur nu am văzut filmul, dar sinopsisul din acest articol mă duce