Film despre legatura dintre vaccinuri si autism, oprit de la difuzare de Robert de Niro

Duminica, 27 Martie 2016, ora 14:06
7852 citiri
Film despre legatura dintre vaccinuri si autism, oprit de la difuzare de Robert de Niro
Foto: Instagram/Robert De Niro

Fondatorul Festivalului de film Tribeca, Robert De Niro, a blocat de la prezentarea in cadrul evenimentului a unei pelicule care sustine ca vaccinurile sunt nocive. Celebrul actor are, la randul sau, un copil care sufera de autism.

De Niro a declarat ca filmul nu ar duce la discutiile la care spera, arata The Guardian. Inainte de a lua decizia, actorul s-a consultat cu "comunitatea stiintifica", realizand ca exista ingrijorari legate de unele aspecte prezentate in filmul "Vaxxed: from Cover-Up to Catastrophe".

Initial, actorul militase pentru difuzarea filmului regizat de Andrew Wakefield, medicul britanic care a starnit, cu ani in urma, "curentul anti-vaccinare", in ciuda atentionarilor venite din partea doctorilor si oamenilor de stiinta.

Conform The Guardian, nenumarate studii facute pe peste un milion de copii au aratat ca nu e nicio dovada a unei legaturi intre vaccinurile facute in copilarie si autism. Exista insa si voci care sustin contrariul.

Sambata, De Niro a transmis un comunicat prin care isi explica decizia: "Intentia mea a fost ca difuzarea acestui film sa ofere o oportunitate de discutie pe o tema care e profund personala pentru mine si familia mea. Dar, dupa discutiile din ultimele zile, cu echipa de la Festivalul de Film Tribeca si cu comunitatea stiintifica, nu credem ca (difuzarea sa - n. red.) va duce la discutiile la care speram".

"Festivalul nu isi doreste sa evite controversa. Totusi, suntem preocupati legat de anumite aspecte din film, ceea ce ne determina sa nu-l prezentam in programul festivalului. Am decis sa-l scoatem din afara programului", a mai transmis De Niro.

Un studiu realizat de medicul Andrew Wakefield si prezentat in 1998, care sustinea ca exista legaturi intre un vaccin si autism, a fost desfiintat de comunitatea medicala la vremea respectiva, fiind numit "o frauda elaborata", dupa ce s-a descoperit ca avea numeroase erori.

Mai mult, prestigioasa publicatie The Lancet, care il publicase, l-a retras in 2010, an in care Wakefield si-a pierdut si licenta de practicare a medicinei in Marea Britanie.

Wakefield insusi apare in trailerul acestui film, sustinand ca Centers for Disease Control and Prevention, din SUA, a ascuns dovezi care sustin afirmatiile sale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#De Niro retrage film autism Tribeca, #film vaccin autism Vaxxed trailer, #Vaxxed festival film Tribeca, #film controversat vaccin autism , #cele mai noi filme