Filmul lui Zach Braff, care a strans peste 3,1 milioane de dolari pe Internet, ajunge in Romania

Joi, 12 Februarie 2015, ora 20:19
2491 citiri
Filmul lui Zach Braff, care a strans peste 3,1 milioane de dolari pe Internet, ajunge in Romania

Kate Hudson, Zach Braff, Joey King si Pierce Gagnon joaca in "Wish I Was Here", o comedie realizata cu ajutorul a peste 45.000 de fani, a caror contributie a insemnat jumatate din bugetul total al productiei, suma stransa in doar trei zile.

Povestea personajului Aidan Bloom (rol interpretat de Zach Braff, de asemenea regizorul, producatorul si scenaristul lungmetrajului), un actor, tata si sot care se trezeste deodata pus in fata unor probleme ce il fac sa isi reexamineze viata, cariera si familia va fi adusa in Romania de Independenta Film, din 13 februarie.

"Wish I Was Here" a avut premiera internationala la Sundance Film Festival 2014, la zece ani distanta de la Garden State (2004) semnat Zach Braff, pelicula care a marcat cu succes debutul sau regizoral.

Jumatate din bugetul filmului, strans de pe Internet, in doar trei zile!

Pe 24 aprilie 2013, regizorul Zache Braff lansa pe Kickstarter (o platforma online destinata strangerii de fonduri pentru proiecte creative) campania de atragere a unor sume de bani cu care sa-si poata finaliza filmul "Wish I Was Here", dupa un scenariu scris impreuna cu fratele sau, Adam J. Braff.

Trei zile mai tarziu, proiectul fratilor Braff stransese deja suma uluitoare de 2 milioane de dolari. Dupa fix o luna, pe 24 mai, campania se incheia cu un rezultat mult peste asteptari: 3,1 milioane de dolari, reprezentand jumatate din bugetul filmului, au fost adunate din cotizatiile a 46.520 de persoane. O parte dintre acestea au fost mentionati cu nume si prenume in caietul de presa al filmului, cu specificatia "cu multumiri speciale celor 46.520 de persoane care au contribuit pe Kickstarter. Fara acesti oameni, filmul nu se putea realiza".

Unul dintre sustinatori a fost chiar actrita Joey King (14 ani, in rolul fetitei din film), care a donat bani pentru acest proiect cu mult inainte sa ajunga sa dea proba. Cel mai important "backer" a fost insa compania Worldview Entertainment (companie independenta din New York care a produs, printre altele, recentul Birdman si Blood Ties), care s-a alaturat campaniei la final cu circa 500.000 $.

Zach Braff: "Scriu despre ce cunosc bine"

Zach Braff si fratele sau au inceput sa scrie scenariul pentru "Wish I Was Here" pornind de la o idee la care se gandeau mai demult: "Ce-ar fi daca un tip, ca fratele meu sau chiar ca mine, nu-si mai pot tine copiii la scoala din motive financiare? La inceput, acestui tip probabil ca ii va fi foarte greu sa se ocupe personal de educatia lor, dar pe parcurs e posibil sa inceapa sa-i faca placere". Scenariul a evoluat de la aceasta idee. O familie care ajunge la o rascruce importanta a vietii. "Am scris despre ceva ce noi cunoastem foarte bine", explica Braff. "Ideea de a-ti urma totusi visul (de a deveni actor - n.red.), in timp ce ai si niste copii de crescut, de sustinut si educat, asta mi s-a parut o directie interesanta".

In afara de "Garden State" (2004) si "Wish I Was Here" (2014), Zach Braff a mai regizat sapte episoade din serialul de televiziune Scrubs, o comedie care a insumat 175 de episoade si care a fost nominalizat de mai multe ori la Emmy pentru "Cel mai bun serial de comedie" si "Cel mai bun scenariu". Zach Braff a si avut un rol in acest serial pentru care a primit premiul Primetime Emmy si trei nominalizari la Globul de Aur (2005, 2006 si 2007).

In martie 2014, Braff si-a facut debutul si pe Broadway, cu piesa "Bullets over Broadway", scrisa de Woody Allen si regizata de Susan Stroman la St. James Theatre, acolo unde s-a filmat "Birdman" (2014) al lui Alejandro Gonzalez Inarritu.

Prima aparitie a lui Zach Braff, pe numele complet Zachary Israel Braff, intr-un film pe marele ecran a fost in 1993, in "Manhattan Murder Mystery" regizat de Woody Allen, cu Woody Allen si Diane Keaton. Avea 18 ani si juca rolul baiatului personajului interpretat de Diane Keaton.

Filmarile au avut loc in Los Angeles si au durat 25 de zile, din 25 august 2013, pana in 6 septembrie 2013.

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
#Zach Braff film Romania, #film nou comedia cinematografe, #comedie noua cinematografe Romania , #cele mai noi filme