Trei filme noi vor fi lansate in franciza ''Star Wars'' incepand din 2022

Miercuri, 08 Mai 2019, ora 11:40
5944 citiri
Trei filme noi vor fi lansate in franciza ''Star Wars'' incepand din 2022
Foto: Facebook/Star Wars

Trei filme noi vor fi lansate in cadrul francizei "Star Wars" ("Razboiul stelelor") incepand din decembrie 2022, cate unul la fiecare doi ani, au anuntat marti reprezentantii studiourilor Disney.

"The Rise of Skywalker" (a carui lansare este programata in decembrie 2019) va incheia saga originala inceputa in 1977, iar "trei filme noi 'Star Wars', care nu au inca titluri oficiale, vor fi lansate in weekendurile ce preced Craciunul la fiecare doi ani, incepand din 2022", a transmis grupul Disney intr-un comunicat, citat de AFP.

Contactat de AFP, grupul Disney, care a cumparat in 2012 compania de productie Lucasfilm, nu a oferit alte detalii despre cele trei lungmetraje anuntate.

Doua noi trilogii separate se afla in stadiul de proiect in cadrul prolificului univers creat de George Lucas - una apartinand creatorilor serialului "Game of Thrones", iar cealalta lui Rian Johnson, care a regizat in 2017 al optulea film din franciza "Razboiul stelelor", intitulat "Star Wars: The Last Jedi".

Nu se stie deocamdata daca cele trei noi filme, programate pentru 2022, 2024 si 2026, vor constitui o trilogie separata, daca vor alterna episoade ale celor doua noi trilogii anuntate marti sau daca vor contine episoade autonome, dupa modelul filmelor "Rogue One: A Star Wars Story" si "Solo: A Star Wars Story".

Dupa incasarile relativ dezamagitoare obtinute de "Solo: A Star Wars Story", CEO-ul grupului Disney, Bob Iger, a dorit sa incetineasca ritmul "cvasi-industrial" de lansare a filmelor din universul "Star Wars".

De la sase filme in 38 de ani, ritmul de lansare a ajuns la patru lungmetraje intr-un interval de doi ani si jumatate, intre "Star Wars: Episode VII - The Force Awakens" (decembrie 2015) si "Solo: A Star Wars Story" (mai 2018).

"Eu am luat decizia in privinta ritmului de lansare si acum, regandindu-ma la ea, cred ca greseala pe care am facut-o - este responsabilitatea mea - a fost ca am mers putin prea repede", recunostea Bob Iger in septembrie 2018. El isi doreste ca grupul Disney sa fie pe viitor "putin mai prudent in privinta volumului si a cadentei de lansare".

Studioul Disney a anuntat marti, de asemenea, ca a decis sa amane cu un an lansarea primei continuari a filmului "Avatar", lungmetrajul regizat de James Cameron care detine recordul mondial de incasari (2,79 miliarde de dolari), amenintat in aceasta perioada de performanta de box-office a peliculei cu supereroi "Avengers: Endgame".

"Avatar 2", "care dezvolta universul trepidant al planetei Pandora", va fi lansat in decembrie 2021, "Avatar 3", in decembrie 2023, "Avatar 4", in 2025, iar "Avatar 5", in 2027, precizeaza comunicatul publicat de grupul Disney.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#trei filme Star Wars, #serie Star Wars , #cele mai noi filme