Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cele mai bune 10 filme ale deceniului

Luni, 21 Iunie 2010, ora 22:14
3987 citiri
Cele mai bune 10 filme ale deceniului

Mai jos sunt cele mai bune 10 filme ale deceniului, conform notelor primite si numarului de voturi, de pe site-ul IMDb.

Astfel, regizorul Christopher Nolan se afla pe aceasta lista cu trei filme, la fel ca Peter Jackson regizorul trilogiei Lord of the Rings, precum si alti regizori cu cate un film printre care si Martin Scorsese, arata IMDb.

Memento (2000)

Regizor: Christopher Nolan

Un barbat, care sufera de pierderi de memorie pe termen scurt, se foloseste de notite si de tatuaje pentru a-l prinde pe omul despre care crede ca i-a ucis sotia.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Regizor: Peter Jackson

Un tanar hobbit pe nume Frodo este incredintat cu un inel vechi. Acesta se angajeaza intr-o calatorie epica spre Muntele Doom pentru a-l distruge.

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Regizor: Peter Jackson

Frodo si Sam continua calatoria lor spre Mordor, pentru a distruge Inelul. In acest timp, tovarasii lor isi fac noi aliati pentru a lansa un atac asupra fortaretei Isengard.

The Pianist (2002)

Regizor: Roman Polanski

Un pianist stralucit, un polonez de origine evreiasca, este martorul restrictilor puse de nazisti asupra evreilor din capitala poloneza. In timp ce familia sa este dusa spre lagarele de concentrare naziste, acesta scapa de deportare ascunzandu-se in ruinele Varsoviei.

City of God (2002)

Regizor: Fernando Meirelles

Doi baieti crescuti intr-un cartier violent din Rio de Janeiro urmeaza cai diferite: unul devine fotograf, in timp ce altul ajunge dealer de droguri.

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Regizor: Peter Jackson

Fratia inelului se pregateste pentru batalia finala pentru Middle Earth, in timp ce Frodo si Sam se apropie de Muntele Doom, pentru a distruge inelul.

The Departed (2006)

Regizor: Martin Scorsese

Doi ofiteri proaspat absolventi ai Academiei de Politie a statului Massachusetts urmeza laturi opuse ale legii: Billy Costigan este desemnat sa lucreze sub acoperire pentru mafiotul irlandez Frank Costello, in timp ce Colin Sullivan este promovat in Politia statului Massachusetts si devine informator al lui Costello, sub protectia acestuia.

The Prestige (2006)

Regizor: Christopher Nolan

La sfarsitul secolului al XIX-lea, in Londra, Robert Angier, iubita lui sotie Julia si Alfred Borden sunt asistentii unui magician. Cand Julia moare accidental in timpul unui spectacol, Robert da vina pe Alfred pentru moartea ei, iar acestia devin dusmani. Ambii ajung magicieni faimosi, sabotandu-si unul altuia performanta pe scena. Cand Alfred face un truc de neexplicat, Robert devine obsedat incercand sa dezvaluie secretele competitorului sau.

The Dark Knight (2008)

Regizor: Christopher Nolan

Batman ridica miza in razboiul impotriva criminalitatii. Cu ajutorul locotenentului Jim Gordon si procurorului Harvey Dent, Batman decide sa destabilizeze restul organizatiilor criminale care bantuie strazile orasului Gotham. Parteneriatul se dovedeste a fi eficient, dar planurile lor sunt date peste cap de catre un geniu criminal sub numele de Joker.

WALL*E (2008)

Regizor: Andrew Stanton

In viitorul indepartat, un robot de colectare a deseurilor porneste intr-o calatorie spatiala care va decide in cele din urma soarta omenirii.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#cele mai tari filme deceniu, #filme tari 2000, #ultimele filme tari, #filme bune deceniu , #cele mai tari filme