Filmele cu cele mai mari incasari in 2015. Le-ai vazut? (Video)

Joi, 31 Decembrie 2015, ora 12:11
8483 citiri
Filmele cu cele mai mari incasari in 2015. Le-ai vazut? (Video)
Foto: Hepta.ro

Anul 2015 a fost unul excelent din punctul de vedere al incasarilor pentru productiile cinematografice de la Hollywood, reusind sa doboare, pe 29 decembrie, recordul stabilit in 2013. Doua filme au depasit 1,5 miliarde la box-office, insa in scurt timp un al treilea film va ajunge la aceasta suma.

Astfel, primul cu peste 11 miliarde de dolari, acest an a adus cei mai multi bani la box-office, respectiv din vanzarea biletelor de cinema, conform Box Office Mojo.

La acest lucru a contribuit si faptul ca pretul mediu al unui bilet este in crestere constanta in ultimii 20 de ani, ajungand la o valoare aproape dubla fata de inceputul acestei perioade, respectiv 8,34 de dolari. In schimb, numarul de bilete vandute a fost unul dintre cele mai mici din ultimele doua decenii, putin peste 1,3 miliarde. Sa aruncam totusi o privire la filmele cu cele mai mari incasari in 2015.

Un film a stabilit un record mondial in primul weekend de la lansare

Pe primul loc se afla "Jurassic World", reluarea celebrei serii din anii '90. Cu Chris Pratt in rolul principal, dupa marele succes avut cu "Guardians of the Galaxy" (2014), si fara regizorul Steven Spielberg, filmul a reusit sa stranga 1,67 de miliarde de dolari, fiind al treilea din istorie la capitolul incasarilor, dupa Avatar si Titanic.

De altfel, si trailerul filmului a avut un succes urias, fiind urmarit de 78,7 milioane de ori pe Youtube, in ceva mai mult de un an, fiind pe locul doi all-time la acest capitol.

Filmele pe care n-ai cum sa le ratezi in 2015 (Video)

Pe locul doi, potrivit Box Office Mojo, se afla "Furious 7", care a reusit sa adune peste 1,5 miliarde de dolari. Pelicula s-a bucurat de un succes urias, cu mult peste oricare film al seriei, pentru ca a fost ultimul film al lui Paul Walker, cel al carui nume este aproape sinonim cu al celebrei serii cu masini rapide. In clasamentul all-time la box-office, "Furious 7" se afla locul cinci.

Topul filmelor romanesti cu cele mai mari incasari in 2015

Locul sase in ce priveste incasarile din toate timpurile si totodata locul trei pe 2015 este ocupat de "Avengers: Age of Ultron", care a depasit 1,4 miliarde de dolari. Al doilea film al "Razbunatorilor" a venit la 3 ani dupa succesul urias al primului, care a avut incasari de peste 1,5 miliarde de dolari in toata lumea. Cu aceiasi actori si aceleasi personaje, filmul lasa deschisa usa pentru o noua continuare, peste inca 3 ani.

Filmele cu cele mai mari incasari in 2014. Le-ai vazut? (Video)

Alte doua filme au depasit un miliard de dolari - "Minions" (locul 11 all-time, cu 1,16 miliarde) si "Star Wars: The Force Awakens", care a reusit sa doboare recorduri si sa ajunga in doar 10 zile la incasari uriase. Sunt voci care sustin ca al saptelea film al celebrei serii SF poate sa depaseasca incasarile de aproape 2,8 miliarde de dolari ale filmului Avatar. In ce priveste "Minionii", acesta este a doua animatie din punctul de vedere al incasarilor si prima care nu apartine Disney, dupa "Frozen" (2013).

Star Wars, succes urias: The Force Awakens doboara record dupa record (Video)

Record dupa record pentru noul film din seria Star Wars (Video)

Inca un record stabilit de noul film din seria Star Wars

Star Wars dinamiteaza orice record anterior. Vezi top 5 in box office-ul de weekend

Star Wars - forta financiara a unui imperiu

De altfel, Star Wars va ajunge in China in luna ianuarie, fiind asteptate incasari foarte mari si pe aceasta piata. In weekendul lansarii, 18-20 decembrie, filmul a avut incasari mondiale de 529 de milioane de dolari, un record absolut.

Totodata, filmul ocupa deja primul loc in topul celor mai vizionate trailere pe Youtube - 81,5 milioane de vizualizari in putin mai mult de doua luni.

Iata care este clasamentul filmelor cu cele mai mari incasari in 2015:

1. Jurassic World - 1.669 de milioane de dolari;

2. Furious 7 - 1.515 milioane de dolari;

3. Avengers: Age of Ultron - 1.405 milioane de dolari;

4. Star Wars: The Force Awakens - 1.293 de milioane de dolari;

5. Minions - 1.158 de milioane de dolari;

6. Inside Out - 856 de milioane de dolari;

7. Spectre - 851 de milioane de dolari;

8. Mission: Impossible - Rogue Nation - 682 de milioane de dolari;

9. The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 - 621 de milioane de dolari;

10. The Martian - 595 de milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#filme cele mai mari incasari 2015, #filme incasari 2015, #cele mai tari filme 2015, #filme box office 2015, #Jurassic World 2015, #Star Wars The Force Awakens 2015 , #cele mai tari filme