Ziare.com

Caffe Festival la EUROPAfest

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 09:36

   

Caffe Festival la EUROPAfest
EUROPAfest este singurul festival din Europa care reuneste intr-un singur eveniment jazz, blues, pop si clasic. Sub sloganul "Festivalul ofera! TU alegi!", acesta ofera o agenda bogata, din care nu lipsesc concertul de Ziua Europei, concerte de jazz, blues si pop cu trupe consacrate din Europa si SUA, Bucharest International Jazz Competition, Jeunesses International Music Competititon, Gala EUROPAfest si nu in ultimul rand Cafee Festival.

Cel din urma este conceput sa apropie publicul de muzica buna si sa largeasca sfera consumatorilor de jazz, blues si pop, inlocuind rigurozitatea salilor de spectacol cu un spatiu relaxant si o atmosfera prieteneasca.

De data aceasta, la Hard Rock Cafe vor avea loc evolutii live, improvizatie la scena deschisa si momente eclectice de primavara. In spatiul neconventional al clubului, dupa cum ne-a informat Bogdana Horatiu de la jmEvents, nume actuale din muzica europeana si noua generatie de jazz sustin concerte si jam sessions in mijlocul publicului.

Caffe Festival va debuta pe 7 mai anul acesta printr-un concert extraordinar al Stelzhamma din Austria, care vor prezenta o combinatie insolita de jazz care coboara din Alpi si muzica traditionala austriaca rotunjita pe alocuri cu note funky.

In zilele urmatoare sunt programate evolutiile trupelor Parafusions din Italia/Ungaria, Saxest&Siim Aimla din Estonia, interpreta olandeza Cinzia Catania, Orchestra da Tre Soldi din Italia, alaturi de Elena Mindru Trio din Romania, ART Voices din Armenia, alaturi de New Jazz Generation cu trupe din Europa si SUA, Milo Suchomel Quartet din Slovacia si Ql din Romania, alaturi de noua generatie din jazz.

Ultima seara este rezervata unui moment singular in festival: fara repetitii, fara partituri, pura inspratie. Muzicienii din festival, adica cei din Austria, Canada, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, India, Israel, Italia, Japonia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Scotia, Spania, SUA, Tunisia si Turcia, se reunesc intr-un jam session de zile mari, o intalnire unica in care muzica aduce oamenii impreuna, dincolo de orice bariere culturale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 608 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor