Concert cu si despre tineri solisti si dirijori

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 14:28
1328 citiri
Concert cu si despre tineri solisti si dirijori
foto: Orchestrele si Corurile Radio Romania

Solisti si dirijori cu varste cuprinse intre 18 si 27 de ani vor urca pe scena Salii Radio din Bucuresti, in cadrul Concertului de tineret Euroradio, care se va desfasura vineri, 27 martie, incepand cu orele 19:00.

Sub titlul "Euroradio Yuth Concept", evenimentul este unul de talie internationala si se deruleaza in colaborare cu Uniunea Europeana a Concursurilor Muzicale de Tineret si sub egida Uniunii Europene de Radio si Televiziune, care asigura transmisiunea directa in cadrul Stagiunii 2014-2015.

Violonista romanca Alexandra Bobeico (18 ani), violoncelista din Elvetia Chiara Enderle (22 de ani) si pianistul Yuanfan Yang (18 ani) vor "scrie" istoria scenelor de concert internationale si isi vor demonstra virtuozitatea prin interpretarea unui concert dedicat instrumentului lor, alaturi de Orchestra Nationala Radio dirijata de tanarul Gabriel Bebeselea.

Scopul acestui proiect este sustinerea si promovarea tinerilor muzicieni laureati ai competitiilor inscrise sub egida Uniunii Europene a Concursurilor Muzicale de Tineret, prin evolutia, in calitate de solisti, alaturi de orchestre ale posturilor publice de radio si difuzarea prestatiilor artistice in reteaua EBU (European Broadcasting Union n.r.). In ultimii 10 ani, aceasta colaborare s-a desfasurat cu sprijinul radiodifuziunilor de Suedia, Slovenia, Germania, Republica Ceha, cu beneficii in plan artistic si de imagine pentru toti participantii la proiect.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", in Magazinele Germanos si la Casa de Bilete a Salii Radio.

European Broadcasting Union este unul dintre cele mai importante organisme de cooperare media din lume, care depaseste barierele teritoriale dintre state promovand schimbul de material audiovizual intre reprezentantii institutiilor publice de radio si televiziune. Uniunea Europeana a Concursurilor Muzicale de Tineret (The European Union of Music Competitions for Youth) este o retea europeana de competitii de muzica clasica destinate interpretilor cu varste de pana in 25 de ani, la care sunt afiliate in prezent 50 de concursuri nationale si internationale din 30 de tari.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Euroradio Youth Concert 2015, #concert tineri solisti dirijori, #concert Sala Radio 2015 , #concert