Sarah Chang prezinta in Romania prima ei iubire

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 19:22
1028 citiri
Sarah Chang prezinta in Romania prima ei iubire

Sarah Chang, unul dintre cei mai mari violonisti ai lumii, revine in fata publicului din Romania in aprilie cu un concert care i-a marcat drumul in muzica - Max Bruch, concertul no 1 in G minor. Zeita viorii va concerta vineri, 15 aprilie, la Opera Romana Cluj-Napoca si sambata, 16 aprilie, la Sala Palatului din Bucuresti, de la ora 19.30.

Sarah Chang vine in fata publicului din Romania cu un repertoriu pe care l-a invatat in frageda copilarie, la varsta de 5 ani, pentru auditiile la prestigioasa Scoala Julliard din New York. La 8 ani a debutat cu Filarmonica din New York fara repetitii si un an mai tarziu a devenit cea mai tanara violonista din istorie care a inregistrat un album. Fermecat, Yehudi Menuhin a declarat ca Sarah Chang este "violonista ideala, cea mai minunata, perfecta, pe care a auzit-o vreodata".

Parcursul copilului-minune a fost numai ascendent. Sarah Chang, care abia a implinit 35 de ani, are o cariera de 27 de ani, mii de concerte cu cele mai mari orchestre ale lumii si cu cei mai mari dirijori, detine cele mai prestigioase premii si este adorata de public. Energia si precizia cu care danseaza printre note, trairile autentice, eleganta si magnetismul unic cu care stapaneste scena si publicul o situeaza pe Sarah Chang in topul celor mai mari violonisti ai lumii.

Sarah Chang va concerta in aprilie pentru a cincea oara in Romania, dar pentru prima data Bruch, un compozitor care i-a marcat existenta. Inregistrarile sale cu Bruch au fost votate de Revista Gramophone ca fiind intre primele 250 din toate timpurile. Sarah Chang a fost oaspetele Festivalului Enescu in 2001, 2003 si 2015. Sarah Chang canta pe o vioara Guarneri del Gesu fabricata in 1717.

Despre Sarah Chang, "The New York Times" scria: "Talentul ei este la un nivel atat de indepartat de restul, incat tot ce putem noi sa facem este sa-i oferim admiratia cuvenita, iar apoi sa ne miram de misterele naturii".

Dirijorul concertelor va fi maestro Jose Luis Gomez. Sarah Chang va fi acompaniata de Orchestra Simfonica Bucuresti.

Biletele la concertele Sarah Chang din Bucuresti - 16 aprilie, ora 19.30, Sala Palatului si Cluj-Napoca - 15 aprilie, ora 19.30, Opera Nationala Romana Cluj-Napoca s-au pus in vanzare. Acestea se gasesc la casele de bilete ale salilor de spectacole si online, pe vandbilete.ro, bilete.ro, eventim.ro.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#concert Romania Sarah Ghang, #Romania 2016 Sarah Ghang , #concert