Business Insider: Bucuresti si Chisinau, in topul oraselor in care sa te distrezi intr-o viata

Sambata, 25 Ianuarie 2014, ora 13:05
4715 citiri
Business Insider: Bucuresti si Chisinau, in topul oraselor in care sa te distrezi intr-o viata

Oricat ar parea de neasteptat, Bucurestiul si Chisinaul au fost incluse intr-un top international al celor mai bune locuri de distractie din intreaga lume.

Intr-o carte cu numele sugestiv "101 locuri in care sa te faci praf inainte sa mori", site-ul de calatorii Matador Network a inclus nu doar destinatii foarte cunoscute si festivaluri din toata lumea, precum Oktoberfest sau cluburile de noapte din New York, ci si orase si locuri mai putin cunoscute sau izolate.

In plus, cartea cuprinde atat destinatii culturale, ci si cele renumite pentru petreceri, scrie Business Insider, care a ales 25 din cele 101 locuri in care sa petreci inainte de a muri. Printre acestea se numara si capitalele Romaniei si Moldovei.

Bucuresti

Capitala tarii noastre este usor accesibila din toate partile Europei, avand o istorie incredibila cu arhitectura fenomenala si muzee. A fost numita candva "Micul Paris", aminteste sursa citata.

Ce se poate gasi in Bucuresti? Matador Network da raspunsul: "Intalniti-va cu golanii extrem de beti si urmati-i in vechiul cartier Lipscani, odata centru al comertului din Evul Mediu, lasat in paragina de comunisti, acum intr-un proces de gentrificare in stilul Brooklyn sau Los Angeles".

Chisinau

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Moldova este pe primul loc in ce priveste consumul mondial de alcool, cu 18,2 litri pe cap de locuitor in fiecare an. Desi usor in afara traseului cunoscut de turisti in Europa, daca acestia se gasesc oriunde intre Bucuresti si Odessa sunt sfatuiti sa poposeasca si la Chisinau pentru a incerca niste bautura din Moldova.

Alte locuri ce nu trebuie ratate

Barcelona, cu plajele sale si viata de noapte, capitala germana Berlin sau Dublinul de vizitat de Ziua Sfantului Patrick sunt alte orase europene incluse in top. De asemenea, de aici nu putea lipsi capitala mondiala a distractiei, Ibiza, in timp ce capitala mondiala a festivalurilor de bere, Munchen, cu al sau Oktoberfest ocupa un alt loc din aceasta lista.

In ce priveste Statele Unite ale Americii, New York isi merita din plin renumele de "orasul care nu doarme niciodata". San Francisco, Austin sau New Orleans-ul vietii de noapte si al Mardi Gras nu sunt deloc de ratat pentru cei care vor sa petreaca, in timp ce Black Rock City, din Nevada, organizeaza festivalul anual Burning Man, care dureaza o saptamana.

La nord, orasul canadian Halifax, din Noua Scotie, in care se poate face surf, precum si statiunea montana Whistler, din partea cealalta a tarii - British Columbia -, la 100 de kilometri nord de Vancouver, unde sunt asteptati pasionatii de ski si snowboard sunt doua dintre atractii pentru cei care vor sa se distreze.

Spre sud, Mexico City, Buenos Aires sau valea argentiniana Quebrada de Humahuaca cu al sau carnaval nu trebuie ratate, in timp ce binecunoscuta Salar de Uyuni din Bolivia are o traditie legata de bautul de tequila, in randul calatorilor. Orasul-port chilian Valparaiso ori Utila din Honduras, aflat in Marea Caraibelor continua escapada latino.

In cealalta parte a lumii, plajele statului indian Goa, cu muzica pentru petrecareti, sau plajele din statiunea thailandeza Phuket ii atrag pe turisti in Asia, in timp ce la capitolul viata de noapte, Tokio este lider incontestabil. Nu in ultimul, Tel Aviv sau oraselul Raglan din Noua Zeelanda par alegeri surprinzatoare pentru acest top, insa Matador insista ca merita sa faca parte din lista locurilor in care sa te distrezi intr-o viata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Bucuresti top mondial distractii, #Chisinau orase distractie, #top locuri distractie, #top locuri petreceri, #top orase distractii , #distractie
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
Consider ca aceste 2 orase au o sumedenie de artisti Manelisti..