Alegerile unui om la locul lui: o viata linistita

Comunicat de presa
Joi, 15 Noiembrie 2018, ora 17:52
19094 citiri
Alegerile unui om la locul lui: o viata linistita

Laura (Ada Gales) este o tanara care vrea sa-si traiasca linistita povestea alaturi de barbatul pe care il iubeste. Medic, viitoare mama si sotie, e gata de o noua etapa si de mutarea la Bucuresti. Ar putea fi orice femeie.

In filmul "Un om la locul lui"/"A Decent Man", lungmetrajul de debut al regizorului Hadrian Marcu, Laura este unul dintre cele doua personaje feminine care graviteaza in jurul lui Petru (Bogdan Dumitrache).

Laura crede, pana la un punct, ca este singura alegere din viata lui. Filmul, o adaptare libera dupa romanul "Firesc", scris de Petru Cimpoesu, va avea premiera in cinematografe pe 23 noiembrie.

Laura este medic intr-un oras de provincie din Romania. Este draguta, tanara, pragmatica si emotiva. Mai mult decat atat, Laura este insarcinata cu iubitul ei, Petru, inginer de foraj intr-o companie multinationala.

In timp ce ea viseaza la o evadare din micul oras si la un mariaj ca in reviste, despre care sa poata povesti altora, viitorul ei sot trebuie sa ia o decizie: este Laura femeia alaturi de care isi va gasi fericirea sau Sonia (Madalina Constantinescu), fosta iubita si colega, care tocmai a suferit un grav accident de munca? Ce alege "Un om la locul lui" vei afla din 23 noiembrie, la cinema.

"Laura nu viseaza la ceva irealizabil. Isi imagineaza ca o sa faca un copil cu Petru, un om care nu stie sigur daca o iubeste si cat de tare o iubeste. Viseaza ca o sa mearga intr-o vacanta pe an, ca o sa isi cumpere o masina la mana a doua si ca o sa se mute la Bucuresti.

Laura isi imagineaza ca Petru o sa intarzie acasa, ca nu o sa fie tot timpul langa ea si ca o sa uite lucruri. Laura e cum vrei tu, e doar o bucata din viata ei, care ar putea fi si viata ta", spune Ada Gales despre personajul pe care il interpreteaza in filmul "Un om la locul lui".

Actrita Ada Gales a absolvit Facultatea de Actorie in cadrul UNATC Bucuresti si este angajata a Teatrului National din Bucuresti, avand, de asemenea, colaborari cu alte teatre din capitala.

La un an dupa ce primise premiul pentru cea mai buna actrita in cadrul Festivalului de Teatru Contemporan, Ada Gales a castigat in 2016 premiul UNITER pentru debut. Recent a interpretat un rol secundar in filmul In Blue de Jaap van Heusden.

"Laura e personajul despre care am discutat mult cu mama si prietenii, tocmai pentru ca m-a interesat sa aflu si ce simt sau traiesc oamenii. Am incercat sa construiesc un personaj ambiguu care nu stie pe unde s-o apuce, asa cum ni se intampla multora dintre noi. Au fost emotii, dar am avut o chimie buna cu Bogdan Dumitrache, un partener foarte bun, si totul a mers bine la repetitii si la filmari, in ciuda frigului", a mai spus actrita.

"Un om la locului lui" a fost prezentat in premiera mondiala la San Sebastian, in competitia "New Directors" a celei de-a 66-a editii a festivalului din Spania.

Filmul, din distributia caruia fac parte Bogdan Dumitrache, Ada Gales, Madalina Constantin si Adrian Titieni, va fi lansat in cinematografele din Romania pe 23 noiembrie.

Scenariul si regia sunt semnate de Hadrian Marcu. Imaginea ii apartine lui Adrian Silisteanu, montaj - Alexandru Radu, sunet - Sebastian Zsemlye, scenografie - Bogdan Ionescu, costume - Alexandra Alma Ungureanu, casting - Florentina Bratfanof, producator executiv - Titi Radoaie, coproducator - Adela Vrinceanu Celebidachi, producatori - Anamaria Antoci, Adrian Silisteanu.

"Un om la locul lui" este produs de 4 Proof Film, in co-productie cu Oblique Media Film, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Dafora, Mindshare Media, Romaqua Group, Star Foods, OMD, in colaborare cu Societatea Romana de Televiziune. Distribuit de Domestic Film.

Pagina oficiala de Facebook: https://www.facebook.com/adecentman/

Vazut de Radio Guerrilla

Parteneri: Uniunea Cineastilor din Romania, Conceptual Lab, Polirom.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Catavencii, Carturesti, Cinemagia, Cinemap, Cinefan, AaRC.ro, DinFilme.ro, FilmSi.ro, Life.ro, Movienews, Moviecore, Noizz.ro, Ziarul Metropolis, Ziare.com.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Un om la locul lui, #Ada Gales , #film romanesc